PRVI IKARBUSOV LOW ENTRY USKORO NA DRUMU

PRVI IKARBUSOV LOW ENTRY USKORO NA DRUMU

Delegacija portala Autobusi.NET je danas bila u poseti fabrici autobusa Ikarbus i obišla proizvodnju. Novi low entry autobus IK-112 LE na šasiji Mercedes-Benz OC 500 LE se priprema za predstavljanje publici na BG Car Show na Beogradskom sajmu od 14-20. marta.

U halama zemunske fabrike Ikarbus se vrše poslednje pripreme i dorade pre izlaska autobusa IK-112 LE pred širi auditorijum na Beogradskom sajmu na izložbi automobila BG Car Show koji počinje 14. marta. Ovo nije prvi autobus koji je urađen na Mercedesovoj šasiji u Srbiji, niti je prvi takav izrađen u Ikarbusu. Još 1997. godine je ova fabrika uradila nadgradnju na niskopodnoj Mercedes-Benz šasiji O 405 N2, kao i na super-visokopodnoj šasiji O 404 SHD. Ipak je ovaj autobus prvi u nečemu. Ovo je prvi low entry autobus koji je uradio zemunski Ikarbus.

ikarbus_ik112le_01

ikarbus_ik112le_10

Delegaciju portala Autobusi.NET je danas u Ikarbusu dočekao generalni direktor Aleksandar Vićentić, tehnički direktor Petar Baltić i direktor proizvodnje Zvonimir Rajković. Tom prilikom nam je predstavljen proces projektovanja i proizvodnje autobusa, konkretno novog IK-112 LE urađenog na Mercedesovoj šasiji.

„Mercedes je u ovaj posao uložio svoju šasiju, svoj brend, svoje znanje, pa i deo potencijalnog tržišta“, rekao je direktor Vićentić. „Svakom zaposlenom u lancu proizvodnje, od radnika do direktora, Mercedes nudi svoje znanje kroz organizovanu stručnu obuku. Kontrolori Mercedesa su stalno prisutni i vode računa da se nadogradnja izvodi po njihovim standardima. Veoma su zadovoljni našim radom, što očekujem da će potvrditi i na finalnoj kontroli za dva dana.“

ikarbus_ik112le_07 ikarbus_ik112le_11

Za novi autobus vlada veliko interesovanje, pa je tako „Lasta“ najavila mogućnost kupovine 50 ovakvih vozila, a čak se priča i o nadogradnji Euro 6 šasija za zemlje u okruženju, kao što je Hrvatska.

Novi Ikarbusov low entry autobus IK-112 LE je dugačak 12 m, širok je 2,5 m, a sa klima uređajem ima visinu od 3,3 m. Šasiju Mercedes-Benz OC 500 LE pokreće 6-cilindrični Euro 5 motor OM 457 hLA snage 299 KS i zapremine 12 litara uparen sa ZF automatskim menjačem. U karoseriju autobusa su ugrađivani delovi i komponente domaćih proizvođača, gde god je to bilo moguće. Tako je, na primer, klima uređaj proizvod Pneumolodžika, displej iz Novatronica, a stakla su većim delom iz Pančeva.

Naziv „low entry“, koji u bukvalnom prevodu znači „nizak ulaz“, označava tip autobusa koji je u prednjem delu niskopodan, a u zadnjem delu visokopodan. Može se slobodno reći da je prednji niskopodni deo bez stepenica i podesta orijentisan na komfor putnika i opremljen je rampom za invalidska kolica i za putnike sa dečijim kolicima. Dodatnom funkcijom „kneeling“ autobus se naginje na stranu i spušta na nivo ivičnjaka. Zadnji visokopodni deo je orijentisan na potrebe prevoznika, tj. na održavanje vozila, koje je mnogo jednostavnije nego kod potpuno niskopodnih autobusa. Zbog toga su low entry autobusi sve popularniji u gradskom i prigradskom prevozu u evropskim gradovima.

Direktor Vićentić je tokom razgovora sa delegacijom Autobusi.NET uputio pohvale našem portalu i priznao da redovno prati vesti i komentare vezane za Ikarbus na Forumu Autobusi.NET. Obećao je da će uskoro Ikarbus imati svog zvaničnog člana Foruma koji će biti tamo prisutan, predstavljati novosti iz prve ruke i biti na raspolaganju da stručno odgovara na pitanja članova.

Tekst i foto: Saša Conić, Autobusi.NET

ikarbus_ik112le_02 ikarbus_ik112le_03 ikarbus_ik112le_04 ikarbus_ik112le_05 ikarbus_ik112le_06 ikarbus_ik112le_08 ikarbus_ik112le_09

Descargar musica