HIBRIDNI VOLVO AUTOBUSI ZA UDEVALA OMNIBUS

Udevala Omnibus iz Švedske je naručio pet autobusa Volvo 7900 Hybrid i pet ambulantnih autobusa tipa Volvo 9700.

Volvo 7900 Hybrid GeteborgGrad Udevala na zapadnoj obali Švedske će biti bogatiji za pet hibridnih autobusa i pet ambulantnih autobusa marke Volvo Buses, koje je naručio prevoznik Udevala Omnibus (Uddevalla Omnibus). I jedni i drugi autobusi kao pogonsko gorivo koriste biodizel. Naručena vozila treba da budu isporučena do juna 2014. godine. Prevoznik želi da smanji uticaj na životnu sredinu, pa će postupno sve autobuse iz svog voznog parka u budućnosti zameniti hibridnim.

Volvo 7900 Hybrid ima skoro 40% manju potrošnju goriva i oko 50% manje štetnih emisija u poređenju sa dizel autobusom. Udevala Omnibus će korisiti obnovljivo gorivo dobijeno od uljane repice, tzv. RME (Rapeseed Methyl Ester). Prevoznik iz Udevale je prethodno testirao hibridne Volvo autobuse sa veoma pozitivnim rezultatima. Trenutno se vozači po grupama obučavaju da upravljaju njima.

Hibridni autobusi će u eksploataciju ući sredinom juna. U isto vreme će Udevala Omnibus početi sa obavljanjem ambulantnog prevoza između Omola i Geteborga novim autobusima tipa Volvo 9700. Ambulantni autobusi će pružati visok nivo komfora i imaće specijalnu opremu kao što je, na primer, toalet za nepokretne.

Uprkos činjenici da Udevala Omnibus ima svoju radionicu u Udevali, prevoznik je odlučio da kompletan servis i održavanje novih vozila poveri Volvou. Hibridni autobusi zahtevaju specifičnu stručnost za, na primer, elektro instalacije i baterije, što Udevala Omnibus ne poseduje. Ambulantni autobusi će biti bazirani u Omolu, a kako Volvo već ima tamo svoj servis, praktično je da se tamo radi i održavanje tih vozila.

Foto: Volvo Buses

Descargar musica