Solaris trolejbusi za Litvaniju

Solaris trolejbusi za Litvaniju

Za grad Kaunas će otići čak 85 solo trolejbusa tipa Solaris Trollino 12.

Početkom oktobra, predstavnici kompanije Solaris Bus & Coach S.A. potpisali su ugovor sa javnim prevoznikom grada Kaunas, UAB Kauno Autobusai, za isporuku 85 trolejbusa Solaris Trollino 12. U skladu sa uslovima ugovora, isporuka vozila sa nultom emisijom iz Bolehova vršiće se u periodu od 15 meseci od potpisivanja ugovora.

solaris_trollino12_1

Nabavka 85 autobusa Solaris Trollino 12 za litvanskog prevoznika vredi blizu 30 miliona evra. Sa ovim sporazumom, Solaris je učvrstio svoju poziciju evropskog lidera u proizvodnji trolejbusa, čime se nastavila serija porudžbina tokom proteklih meseci. Pored ugovora za Kaunas, Solaris je nedavno potpisao ugovore za isporuku 50 zglobnih trolejbusa modela Trollino 18 za Kluž-Napoku u Rumuniji i još 80 vozila istog tipa za Milano u Italiji.

Trolejbusi koje je poručio prevoznik UAB Kauno Autobusai moći će da prime do 85 putnika, od kojih 27 može da sedne. Ulaz u trolejbus je olakšan rasporedom vrata 2+2+2 i funkcijom „klečenja“ zahvaljujući kojoj se desna strana trolejbusa spušta kada se zaustavi na stajalištu. Za čak i veću udobnost putovanja, putnički deo vozila će biti klimatizovan. Ekološki prihvatljivi trolejbusi su opremljeni asinhronim trakcionim motorom sa snagom od preko 150 kW.

solaris_trollino12_2

Štaviše, trolejbusi će biti opremljeni ekološkim LED osvetljenjem koje se takođe sastoji od sijalica koje osvetljavaju pantograf i vodove. Pored obimnog sistema za informisanje putnika, trolejbus će imati i sistem video nadzora uključujući sisteme snimanja ne samo putničkog prostora, nego i vozačke kabine. Povrh toga, poljski proizvođač će instalirati seriju drugih pogodnosti za vozače, čineći rad vozača lakšim i bezbednijim. Ove pogodnosti uključuju alkolok sistem koja sprečava vozača da uključi motor kad god uređaj detektuje prekomeran nivo alkohola u njegovom dahu. Model Trollino 12 za Kaunas takođe će posedovati servo pumpu upravljača (EPS) koja se sastoji od dve pumpe, glavne, instalirane pored trakcionog motora, i pomoćne. Zahvaljujući tome, čak i kada nema napajanja iz kontaktne mreže, upravljački sistem vozila će i dalje moći da funkcioniše.

Implementacijom porudžbine za prevoznika UAB Kauno Autobusai, kompanija Solaris Bus & Coach S.A. ponovo je utvrdila svoju poziciju lidera u proizvodnji trolejbusa na evropskom tržištu i ojačava svoj već čvrst položaj na litvanskom tržištu u koje je već sporučila preko 220 vozila. Završiće i isporuku još drugih 150 vozila prevozniku sa sedištem u Viljnusu. Blizu 100 Solarisovih vozila, uključujući 42 trolejbusa, trenutno rade na ulicama Kaunasa u Litvaniji.

Descargar musica