Van Hool iz Makedonije premijerno u Hanoveru

Van Hool iz Makedonije premijerno u Hanoveru

Potpuno novi međugradsko-turistički autobus Van Hool EX, koji će se u pogonima u Makedoniji proizvoditi za evropsko tržište, biće predstavljen na sajmu komercijalnih vozila IAA 2014 u Hanoveru.

Belgijski proizvođač autobusa i industrijskih vozila Van Hool, predstaviće potpuno novu familiju međugradsko-turističkih autobusa nazvanu “EX” za evropsko tržište na Međunarodnom sajmu komercijalnih vozila IAA 2014, koji se u Hanoveru održava od 25. septembra do 2. oktobra 2014. godine. Sa svetskom premijerom familije EX, Van Hool čini još jedan značajan korak u svojoj bogatoj istoriji. EX će se u početku nuditi u dve visine i tri dužine. Paleta modela se sastoji od više standardizovanih 2-osovinskih i 3-osovinskih vozila koja, zavisno od konfiguracije, mogu da se koriste za turistički ili međugradski prevoz. Od četvrtog kvartala 2014. godine, EX će se proizvoditi u pogonima Van Hoola u Skoplju u Makedoniji, a od prvog kvartala 2015. godine će se naći na evropskim putevima. Planira se proširenje palete EX modela, ali se za sada još ne iznose detalji.

vanhool_ex

Predsednik kompanije, Filip Van Hool je objasnio da, sa modelom EX, Van Hool želi da dopre do novih klijenata širom Evrope i da uđe na nova tržišta. EX je bazični model za pretežno turističke i međugradske prevoznike koji znaju vrednosti Van Hool autobusa: visoka pouzdanost vozila kombinovana sa kvalitetnom završnom obradom. Štaviše, standardizovana paleta EX modela će se nuditi po veoma konkurentnim cenama, jer je lista opcija prilično ograničena, pošto se vozila – kao što to radi i konkurencija – proizvode u zemlji (Makedonija) gde su proizvodni troškovi niži nego u zapadnoj Evropi. Pogoni Van Hoola u Skoplju u Makedoniji imaju kapacitet za izradu nove linije modela, a u međuvremenu su radnici stekli i dovoljno iskustva da započnu proizvodnju modela EX u četvrtom kvartalu 2014. godine.

logo EX def

EX je potpuno razvijen i projektovan u razvojnom odeljenju Van Hoola u Belgiji. Potpuno nov, moderan i tečan dizajn enterijera i eksterijera modela EX odražava karakteristike vozila: funkcionalnost i efikasnost. Svi EX modeli su standardno opremljeni Euro 6 motorima PACCAR MX11 i manuelnim menjačem GO. Automatski menjači AsTronic i ZF Ecolife su dostupni kao opcija.
(Ilustracija: Van Hool)

Descargar musica