Velika narudžbina Mercedesa Citaro za Pariz

Velika narudžbina Mercedesa Citaro za Pariz

Gradski prevoznik iz Pariza, RATP, naručio je ukupno 199 autobusa za potrebe gradskog i prigradskog prevoza.

Grupa RATP, zadužena za javni prevoz u širem rejonu Pariza, modernizuje svoj vozni park autobusima Mercedes-Benz. Nakon pobede na međunarodnom tenderu, Mercedes-Benz je sa Grupom RATP potpisao ugovor o isporuci ukupno 199 vozila. Isporuka prvih vozila je predviđena za ovu godinu, dok će se ostatak vozila isporučiti tokom 2015. godine.

citaro_ratp2

Od ukupno 199 autobusa tipa Mercedes-Benz Citaro, 77 je u zglobnoj varijanti. Svi zadovoljavaju trenutno najstrože Euro 6 norme i opremljeni su rampama za invalide na drugim vratima.

Presudni argumenti za kupovinu autobusa marke Mercedes-Benz bili su komfor i bezbednost, ali i ekonomičnost i održivost. Gradski autobus Mercedes-Benz Citaro Euro 6 je dobitnik titule „Bus of the Year 2013“, a odlikuju ga visoka ekonomičnost, smanjena buka i veoma nizak stepen zagađenja životne sredine.

citaro_ratp1

Grupa RATP je peti najveći javni prevoznik u svetu i ne pruža samo usluge prevoza u Parizu, već je prisutan u dvanaest zemalja. Upravo naručeni autobusi će saobraćati na preko 350 linija glavnog grada Francuske.

(Foto: Daimler)

Descargar musica