Pariz kupuje 50 Aptisa

Pariz kupuje 50 Aptisa

Prevoznik RATP za potrebe prevoza u Parizu od Alstoma kupuje potpuno električne autobuse sa tramvajskim dizajnom.

Kompanija Alstom objavila je još jednu porudžbinu za svoj potpuno električni Aptis autobus sa dizajnom tramvaja. Nakon što je prevoznik iz Strazburga poručio dvanaest jedinica u martu, prevoznik iz Pariza RATP sada poručije 50 električnih autobusa.

alstom-aptis-elektric-bus-elektrobus

Aptis dizajn baziran je na tramvajima. Karakterišu ga četiri upravljiva točka, koja omogućavaju nizak, ravan pod u izduženenom središnjem delu. Prema kompaniji Alstom, model nudi 25% više staklenih površina od konvencionalnih autobusa. Za gradsku regiju Pariza, naručeni su Aptis modeli dužine 12 metara, koji imaju troja vrata i koji se pune tokom noći u garaži.

Forsee Power obezbeđuje litijum-jonske baterije zasnovane na bazi NMC hemije. I brzina punjenja i broj modula trebalo bi da budu izbor javnih prevoznika. Od leta 2018. godine, Aptis je u prilici da pokrije između 150 i 250 kilometara, u zavisnosti od konfiguracije baterija. Alstom namerava da iznajmi baterije javnim prevoznicima kako bi smanjio finansijski teret mušterijama kada kupuju električne autobuse. Nije poznato koliki će kapacitet ili opseg imati vozni park za Pariz.

Upravljivostost standardnog solo autobusa naspram Aptisa. © Alstom

Upravljivostost standardnog solo autobusa naspram Aptisa. © Alstom

Činjenica je, međutim, da je porudžbina od kompanije RATP (Régie Autonome des Transports Parisiens) deo ambicioznog plana nabavke 800 električnih autobusa do 2024. godine. Budžet od 400 miliona evra namenjen za ovu potrebu ići će i jednake delove od po 133 miliona proizvođačima Heuliez Bus, Bolloré i Alstom. Iznosi se mogu koristiti u zavisnosti od završetka isporuke. Projekat će finansirati Île-de-France Mobilités, organizacija odgovorna za uređenje javnog prevoza u oblasti Pariza.

U zadnjem delu vozila je smešten velik broj komponenti koji bi svoje mesto našao u podestima. © Alstom

U zadnjem delu vozila je smešten velik broj komponenti koji bi svoje mesto našao u podestima. © Alstom

Iako je svojevrsni iskorak u autobuskoj industriji, dosta podseća na tramvaje istoimenog brenda.

Iako je svojevrsni iskorak u autobuskoj industriji, dosta podseća na tramvaje istoimenog brenda.

Od predstavljanja prototipa u martu 2017. godine, četiri Aptis vozila za testiranje prešla su vise od 40,000 kilometara u realnim uslovima rada, navodi kompanija Alstom. Model je takođe osvojio Nagradu za inovativnost 2017 na sajmu Busworld. U januaru 2019. takođe je dobio zvaničnu potvrdu prema kojoj se vise od 60% dodate vrednosti u Francuskoj generiše generiše tokom izrade električnog autobusa. Od septembra prošle godine, Aptis je takođe uključen u CATP registar, francuski centar za nabavku javnog prevoza. To omogućava članovima javnim prevoznicima da naruče Aptis modele direktno i lako putem CATP-a bez potrebe za dugim i skupim procedurama.

Objavite komentar

Vaša adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

*

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Descargar musica