Prvi VDL Citea Electric za Francusku

Prvi VDL Citea Electric za Francusku

Prevoznik Keolis u francuskom gradu Orleans je nabavio prvi zglobni električni autobus VDL Citea SLFA-180 Electric.

Prvi VDL Citea SLFA-180 Electric pušten je u rad u Orleansu, Francuskoj. I za prevoznika Keolis Métropole Orléans i za metropolitski region Orleansa ovo je prvi VDL autobus koji se koristi na različitim autobuskim linijama u gradu. Kompanija Keolis namerava da stekne iskustvo u radu sa električnim autobusom uvođenjem zglobnog električnog autobusa na brojne različite linije grada. Kao isporčilac sistema, kompanija VDL Bus & Coach je takođe odgovorna za instalaciju, implementaciju i održavanje stanica za punjenje.

VDL_Citea_SLFA-180_Electric_TAO_1

Koncept brzog punjenja
VDL Citea SLFA-180 Electric opremljen je baterijama od 169 kWh. Zahvaljujući konceptu brzog punjenja, električni autobus može da se potpuno napuni za 35 minuta putem pantografa sa Heliox 300 kW brzim punjačem. To se vrši u garaži u Saint Jean de Braye, koja se nalazi na severoistoku Orleansa. Koncept brzog punjenja pruža zglobnom VDL Citea Electric visoku radnu dostupnost, čineći ga dostupnim 24 časa dnevno, 7 dana u nedelji, sa izuzetkom kratkog vremena tokom kojeg se napaja. Posle tog perioda, autobus može da pređe oko 100 kilometara u jednom potezu.

Citea SLFA-180 Electric po meri
Citea SLFA-180 Electric u potpunosti je prilagođen željama prevoznika Keolis Métropole Orleans. Unutrašnjost je opremljena šipkama nerđajućeg čelika, dok su sedišta presvučena luksuznim velurom kraljevsko plave boje. Sedišta su specijalno dizajnirana za javni prevoz Orleansa, zajedno sa plavim ambijentalnim osvetljenjem, koji doprinose modernom izgledu vozila. Sa električnom platformom za invlidska kolica, sigurnim prostorom za njih i specijalnim, udobnim sedištima, ovaj autobus savršeno je dostupan ljudima sa ograničenim kretanjem.

VDL_Citea_SLFA-180_Electric_TAO_2

Potpuna elektrifikacija voznog parka u Orleansu
Vlada Francuske želi da drastično smanji potrošnju fosilnih goriva do 2030. godine. Ovaj cilj je deo Zakona o tranziciji energije kojeg je usvojio parlament francuske 2015. godine. U nameri da on bude ispunjen, neophodno je elektrifikovati velike delove javnog prevoza u Francuskoj. Prevoznik Keolis Métropole Orléans otpočeo je testiranje različitih električnih autobusa od različitih dobavljača još od 2017. Posle pozitivne faze testiranja, usledila je isporuka i nedavno puštanje u rad prvog VDL Citea SLFA-180 Electric u Francuskoj. Ambicija regiona Orleans je da ima javni autobuski prevoz bez emisije do 2024. godine, tako da zadovoljava ekološke zahteve francuske Vlade.

Keolis Métropole Orléans
Kompanija Keolis je ozbiljan javni prevoznik širom sveta i posluje u 15 zemalja uključujući Francusku. Keolis Métropole Orléans je ćerka firma Keolis Grupacije, zapošljava oko 750 ljudi, uključujući 485 vozača autobusa i tramvaja, koji prevoze 36 miliona putnika godišnje u TAO autobuskoj i tramvajskoj mreži u 22 opštine regije Orleans. Uslugu najvišeg kvaliteta prevoznik smatra svojom misijom i koristi svoju stručnost kako bi napravio značajan doprinos dinamici metropolitske regije.

Objavite komentar

Vaša adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

*

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Descargar musica