VELIKA NARUDŽBINA ZA VDL CITEA LLE IZ FINSKE

VELIKA NARUDŽBINA ZA VDL CITEA LLE IZ FINSKE

Koiviston Auto, najveći finski putnički prevoznik, naručio je 64 autobusa tipa VDL Citea LLE.

VDL Citea LLENajveći finski putnički prevoznik, Koiviston Auto, odlučio se za autobuse koje proizvodi VDL Bus & Coach. Za dva grada, Kuopio i Lahti, biće isporučeno ukupno 64 low-entry autobusa tipa VDL Citea LLE. Jedan od najbitnijih razloga što se Koiviston Auto odlučio za VDL Bus & Coach je koncept lagane konstrukcije autobusa, zahvaljujući kojoj autobus troši manje goriva, a samim tim i manje zagađuje okolinu. Autobusi treba da budu isporučeni tokom proleća ove godine.

VDL Citea LLEKuopio i Lahti spadaju među 10 najvećih finskih gradova sa preko 100.000 stanovnika, a locirani su na 100, odnosno, 380 km od Helsinkija. Zime su ekstremno hladne, a leta topla, dok je topografija terena veoma zahtevna. Iz tih razloga je idealan izbor vozila upravo Citea LLE. To je low-entry autobus koncipiran za zahtevne uslove u gradskom i prigradskom saobraćaju. Karakterišu ga izuzetno lagana konstrukcija, niska potrošnja goriva i troškovi održavanja. Niskopodna konstrukcija između prvih i drugih vrata omogućava lak pristup korisnicima invalidskih i dečijih kolica.

VDL Citea LLENa komfor putnika se obraća velika pažnja u Koiviston Autu. Enterijer u svetlim bojama u kombinaciji sa velikim prozorima stvara osećaj prostranosti. Štedljive LED sijalice obezbeđuju ugodno osvetljenje u vozilu. Svi autobusi Citea imaju 39+1 sedenja i mesta za oko 40 putnika koji stoje. Tokom cele godine se o temperaturi u vozilu brine sistem klimatizacije sa grejanjem.

Koiviston Auto je najveći putnički prevoznik u Finskoj sa godišnjim obrtom od 118 miliona evra koji se ostvari podjednako u ograncima za gradski prevoz i dugolinijski saobraćaj. Ukupno 1.500 zaposlenih vodi računa o 750 gradskih i međugradskih autobusa koji godišnje pređu 58 miliona kilometara.

VDL Bus & Coach Serbia d.o.o. Beograd
Gandijeva 99D  | 11070 | Beograd | Srbija
Telefon +381 (0)11 21 66 525 | Fax +381 (0)11 31 89 760
www.vdlbuscoach.rs

Descargar musica