Prva porudžbina za VDL Citea SLE Electric

Prva porudžbina za VDL Citea SLE Electric

Prva dva električna niskoulazna autobusa VDL Citea SLE-129 Electric će biti isporučena u Helsinki.

Kompanija VDL Bus & Coach je prošle jeseni proširila svoj proizvodni pogon Citea sa niskoulaznom varijantom. Finski javni prevoznik Tammelundin Liikenne Oy, prvi je kupac koji je uputio porudžbinu za dva autobusa tipa VDL Citea SLE-129 Electric. U avgustu 2019. autobusi će početi sa radom na linijama 90 i 96 u Vuosari regionu grada Helsinki, kao direktna zamena trenutnih dizel autobusa na spomenutim linijama. Tokom noći, autobusi će voziti do glavne stanice u Helsinkiju. Prevoznik Tammelundin Liikenne u svom voznom parku već ima 22 autobusa tipa VDL Citea LLE, pa je odlučio da električna vozila nabavi od istog proizvođača.

VDL_Citea_SLE_Electric_Tammulundin_Liikenne_Helsinki

VDL Citea SLE-129 Electric

VDL Citea Electric napravljen je kao niskoulazni autobus sa dužinom od 12,9 metara, konfiguracijom sedišta 40+3 i velikim putničkim kapacitetom – u proseku od 80 putnika. Kao takav je vrlo pogodan za finsko tržište. Autobusi Citea SLE-129 Electric za prevoznika Tammelundin Liikenne opremljeni su novim pakovanjem baterija kapaciteta 216 kWh. Tokom dana, autobusi se koriste za kratke distance od 2 i 5 kilometara, a dopunjuju se na metro stanici Vuosari. Tokom noći autobusi voze na distancama od 17 i 19 kilometara, a njihovo dopunjavanje se vrši na glavnoj stanici u Helsinkiju. Tokom rada, autobusi se pune preko pantografa montiranog na krovu sa kapacitetom prenosa od 300 kW. Kada su van službe, vozila se napajaju u garaži prevoznika Tammelundin Liikenne, putem CCS priključka od 50 kW. Ukupno, dva autobusa VDL Citeas SLE-129 Electric za Tammelundin Liikenne su u funkciji 22 časa dnevno.

Tammelundin Liikenne Oy

Preduzeće Tammelundin Liikenne Oy funkcioniše kao javni prevoznik u Helsinkiju. Ovaj porodični biznis aktivan je u javnom sektoru od 1946. godine. Kompaniju trenutno vode dve generacije u porodici. Sa ukupno 40 autobusa, kompanija vrši regionalni transport u Helsinkiju za javno preduzeće PTA HSL.

Objavite komentar

Vaša adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

*

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Descargar musica