VIDEO: Ikarbus karosira MAN za Beograd

VIDEO: Ikarbus karosira MAN za Beograd

Za GSP Beograd se u Ikarbusu završavaju gradski solo autobusi na šasijama MAN A22, koje je isporučila kompanija Sejari d.o.o. Beograd.

Autobusi.NET je ovih dana bio u zemunskoj fabrici autobusa Ikarbus da iz prve ruke zabeleži napredovanje proizvodnje gradskih autobusa za GSP Beograd. Naime, beogradski javni gradski prevoznik je ugovorio kupovinu ukupno 20 solo niskopodnih autobusa tipa Ikarbus IK112M na šasijama nemačkog proizvođača MAN. Vaši reporteri su boravili u Ikarbusu odmah nakon što je firma Sejari d.o.o. isporučila poslednju turu od 9 ovih šasija.

ikarbus_ik112m_gspbeograd1

ikarbus_ik112m_gspbeograd2

ikarbus_ik112m_gspbeograd3

ikarbus_ik112m_gspbeograd4

Iako ove šasije tek treba da uđu u fabričku halu i u proces karosiranja, dosta autobusa se već nalazi na traci završne montaže, pa se očekuje da za koji dan prvi od ovih 20 autobusa napusti halu i bude spreman za isporuku. Novi autobusi za GSP Beograd će biti gotovo identični onima koji su isporučeni za M&M Trans iz Obrenovca, o čemu smo ranije izveštavali. Ipak, ovi autobusi će se razlikovati po jednodelnom vetrobranu, kao i po novom dizajnu enterijera putničkog prostora, ali o tome više kada ova vozila budu završena.

ikarbusmana22-1

ikarbusmana22-2

Šasija MAN A22 poseduje horizontalno postavljen motor D2066 radne zapremine 10,5 l. Isporučuje snagu od 235 kW (320 KS), a uparen je sa četvorostepenim Voithovim automatskim menjačem. Motor koristi moderne tehnologije poput Common Rail sistema ubrizgavanja i dvostepenog turbo kompresora, kao i PM-KAT tehnologiju prečišćevanja izduvnih gasova, čime se postiže Euro 5 norma izduvne emisije bez upotrebe reagensa.

Pogledajte i video reportažu sa proizvodnje autobusa IK112M za GSP Beograd.

(Saša Conić, Slobodan Kostić)

Comments

  1. […] karakteristikama novog vozila i, pre svega, niskopodne šasije MAN A22, pisali smo u našem prethodnom članku iz proizvodnje ovih […]

Descargar musica