FOTO I VIDEO: Još dva IK-112M za M&M Trans Company

FOTO I VIDEO: Još dva IK-112M za M&M Trans Company

Danas, 29. jula 2016. iz hale Ikarbusa izašla su još dva solo niskopodna autobusa na MAN-ovim šasijama za M&M Trans Company iz Obrenovca.

Uz ova dva isporučena autobusa, preduzeće će u saobraćaju na beogradskim linijama imati ukupno pet autobusa IK-112M. Veran i zadovoljan kupac zemunskih autobusa se odlučio za isti model kao i u prethodnoj seriji.

mmtransik112m1 mmtransik112m5

Novi autobusi opremljeni su MAN D2066 motorom koji ispunjava EEV normu i isporučuje 320 konjskih snaga, a uparen je četvorostepenim automatskim menjačem Voith DIWA 6. Nadograđeni su na šasiji MAN A22. Autobusi poseduju troja vrata i imaju 32 sedišta, klimatizovani su i poseduju posebnu rampu za ulazak lica sa hendikepom kao i roditelja sa kolicima, a na stanicama omogućeno je i naginjanje autobusa na stranu.

mmtransik112m6mmtransik112m4

Osim belih plastičnih panela u enterijeru, stop signala u putničkom salonu i poboljšane toplotne izolacije motora, dva nova IK-112M će putnicima biti identični. Međutim, imaće poboljšano radno okruženje vozača. Naime, vozački pult je izrađen od finijeg materijala, a vozači će na raspolaganju imati i drugačije osmišljene kasete za odlaganje stvari. Osim toga, protivpožarni aparati su sada sakriveni iza poklopca u pultu, čime se Ikarbus ugledao na trend-setere iz Evrope i sveta i time doprineo estetici u prednjem delu vozila.

mmtransik112m2 mmtransik112m3

Kako saznajemo iz Ikarbusa, prva tri autobusa IK-112M su u saobraćaju na beogradskim linijama 50 i 58, a vozači za njih imaju samo reči hvale. M&M Trans Company je njihov dugogodišnji mušterija, i u svom voznom parku je već imao niskopodne autobuse IK-112 i IK-218. U Ikarbusu se očekuje početak proizvodnje dvadeset autobusa IK-112M za GSP „Beograd“, jedan IK-112LE za Hidroelektrane Srbije, dva IK-112LE za Lastru, devet IK-112 za JGSP „Novi Sad“ kao i razvoj međugradskog autobusa IK-312MB, o čijem napretku ćemo vas izveštavati.

(Tekst: Slobodan Kostić/Autobusi.NET, Foto i video: Aleksandar Dragutinović/Autobusi.NET)

mmtransik112m8 mmtransik1129

Comments

  1. […] biti gotovo identični onima koji su isporučeni za M&M Trans iz Obrenovca, o čemu smo ranije izveštavali. Ipak, ovi autobusi će se razlikovati po jednodelnom vetrobranu, kao i po novom dizajnu enterijera […]

Descargar musica