Volvo hibridi za poljski Gruđondz

Volvo hibridi za poljski Gruđondz

Grad Gruđondz u Poljskoj potpisao je ugovor o isporuci sedam Volvo električnih hibridnih autobusa.

Grad Gruđondz na severu Poljske naručio je sedam autobusa modela Volvo 7900 Electric Hybrid. Ovo je drua porudžbina za Volvo električne hibridne autobusa iz Poljske. Ranije, tokom ove godine, Inovroclav je poručio osam električnih hibrida i osam potpuno električnih autobusa od kompanije Volvo. Ukupno, Volvao je do sada prodao 112 elektrifikovanih autobusa Poljskoj.

volvo7900_hybrid_grudziandz

Hibridni Volvo autobusi u poljskom gradu Jelenia Gora

Električni hibridni autobusi se prodaju po principu “ključ u ruke” prema kojem Volvo vodi računa o održavanju vozila i baterija. Autobusi će se puniti na krajnjim stanicama putem pantografa. Stanice za punjenje, koje će isporučiti Heliox, biće zasnovane na zajedničkom interfejsu OppCharge, pri čemu stanice za punjenje električnom energijom mogu da koriste i elektrifikovani autobusi drugih proizvođača.

Potrošnja energije za Volvo električne hibridne autobuse je oko 60% niža nego kod odgovarajućih dizel autobusa. Emisija ugljen-dioksida je smanjena od 75% do 90%. Električni hibrid može da radi na električnom modu oko 70% svoje trase. Model Volvo 7900 Electric Hybrid nudi veliku fleksibilnost tokom rada, može da se ponaša kao električni autobus u odabranim područjima, a mali dizel motor nudi proširen opseg u linijskom radu.
Autobusi će biti isporučeni u Gruđondz na proleće 2019. godine. Proizvodnja će se obavljati u Volvo fabrici u Vroclavu, Poljskoj.

Volvo hibridni autobusi su prethodno isporučeni u gradove poput Vroclava, Sosnovjeca, Inovroclava, Jelenje Gore, Tarnovskje Gore i Varšave, a nedavno je kompanija dobila tender za isporuku hibridnih autobusa u Krakov, Bjalistok i Krosno. Prošle godine, Volvo je isporučio 35 hibrida Sosnovjecu, do danas najvećem voznom parku hibridnih autobusa u Poljskoj. Sve u svemu, Volvo je prodao više od 4.000 elektrifikovanih autobusa širom sveta.

Descargar musica