Arriva kupuje 54 Solarisa na gas

Arriva kupuje 54 Solarisa na gas

Na ulicama glavnog grada Poljske će se pored 1.500 Solarisa na dizel prvi put pojaviti Urbino na gas.

Javni prevoznik Arriva poručio je 54 Solaris Urbino 18 autobusa na komprimovani gas. Vozila će svakodnevno prevoziti stanovnike Varšave na dnevnom nivou, nakon što je prevoznik osvojio javni tender za upravljanje odabranim autobuskim linijama u prestonici Poljske. U skladu sa poptpisanim ugovorom, sva vozila moraju biti spremna ove godine. To će biti premijera Solarisovog autobusa na gas u tom gradu.

Solaris_Urbino18_CNG_Warsaw_2

Predstavnici kompanije Solaris Bus & Coach S.A. su potpisali ugovor o isporuci 54 autobusa Urbino 18 na komprimovani zemni gas za Varšavu. Zahtev je uputio prevoznik Arriva koji će biti odgovoran za rad autobusa na određenim linijama, osvojivši tender koji je održao javni prevoznik ZTM Warszawa prošle godine. Iako već postoji 1.500 Solaris vozila koja prevoze u gradu, ova porudbina označava prvu isporuku autobusa na gas u prestonicu Poljske.

Zglobni Urbino 18 na komprimovani gas posedovaće niz ekoloških rešenja obezbeđujući smanjenje emisije štetnih materija u atmosferu. Autobusi će biti snabdeveni komprimovanim prirodnim gasom skladištenim u rezervoarima montiranim na krovu sa ukupnim kapacitetom od 1.700 litara. Konstituišući mešavinu lakih ugljovodonika, komprimovani prirodni gas će biti prilagođen za potrebu u motorima za sagorevanje; modeli će imati Cummins motore od 8,9 litara sa snagom od 293 kW, zadovoljavajući stroge standarde emisije Euro 6.

Solaris_Urbino18_CNG_Warsaw_1

U svakom autobusi nalaziće se po 39 sedišta. Solaris će opremiti vozila sa sveobuhvatnim setom elektronskih sistema, uključujući glasovna obaveštenja, stalan nadzor unutrašnjosti i spoljašnjosti vozila, sistem prebrojavanja putnika i komunikaciju sa vozačem u hitnim slučajevima. Putnici će moći da kupe karte u automatima za prodaju karata, kojima će biti opremljena sva vozila. Emisija buke Solarisovih autobusa na gas biće niža nego kod modela na dizel, koji će, u kombinaciji sa sistemom klimatizacije koji pokriva celo vozilo, povećati nivo udobnosti putovanja.

Autobusi na prirodan komprimovan gas je najčešći alternativni tip pogona u upotrebi u Poljskoj. Prema autorima izveštaja Poljskog kongresa alternativnih goriva, zamena dela voznog parka dizel autobusa autobusima na komprimovani gas može da doprinese smanjenju azot-oksida i do 50%, i ugljen-dioksida za 20%. Solaris proizvodi CNG autobuse od 2004. godine. Do sada je preko 1.100 vozila tog tipa izašlo iz fabrike u blizini Poznanja, raspoređenih u zemlje poput Norveške, Švedske, Slovenije, Češke i Francuske.

Objavite komentar

Vaša adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

*

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Descargar musica