ZF MENJAČI ZA PREKO 2.000 AUTOBUSA U TURSKOJ

ZF-EcoLife, 6-stepeni automatski menjač se trenutno koristi u 1.108 novih solo i zglobnih autobusa koje prave Karsan, Mercedes-Benz Türk, Temsa i Solaris.

Stalno proširivanje mreže gradskog prevoza u gradovima sa rastućim brojem stanovnika i prelazak na moderne niskopodne autobuse, čine tursko tržište autobusa veoma interesantnim za ZF. Već danas, ZF je vodeći dobavljač menjača i šasijskih sistema za autobuse preko 12 metara u Turskoj, sa udelom od oko 80%. ZF je sada dobio novu veliku narudžbinu od sedam različitih prevoznika u šest gradova – za 2.043 gradska autobusa.

ZF-EcoLife, 6-stepeni automatski menjač se trenutno koristi u 1.108 novih solo i zglobnih autobusa koje prave Karsan, Mercedes-Benz Türk, Temsa i Solaris. Prevoznici IETT u Istanbulu, Ego u Ankari i Eshot u Izmiru su uputili svoje narudžbine na osnovu odlučujućih prednosti. Sa interakcijom modernog hardvera i inteligentnog softvera, menjač ZF-EcoLife smanjuje brzinu motora u autobusima u svim operativnim uslovima. Na ovaj način, standardni program za menjanje brzina TopoDyn obezbeđuje da automatski menjač promeni brzinu što ranije moguće, zavisno od topografije terena i opterećenja autobusa.

Sve zajedno, vozila troše do 10% manje goriva. U isto vreme, buka je primetno manja, što pogoduje ljudima koji žive blizu autobuskih stanica, pešacima i na kraju, samim putnicima. Retarder takođe ima svoje prednosti. Integrisana menjačka kočnica može da preuzme do 90% kočenja u svakodnevnoj eksploataciji i na taj način produži vek radnih kočnica.

Sva 2.043 autobusa za sedam turskih preduzeća imaju niskopodnu zadnju osovinu od fabrike ZF. Pogonska osovina AV 132, uz podršku prateće osovine AVN 132, dozvoljava istu visinu poda duž celog vozila. Osovine nude maksimalnu sigurnost i komfor, a za neke od njih će ZF raditi i ogibljenje. Većina ovih vozila će imati i nezavisno prednje vešanje RL 75 EC od ZF-a. U ukupno 878 vozila će upravljački sistem biti od ZF Lenksysteme GmbH.

Izvor: ZF

Objavite komentar

Vaša adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

*

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Descargar musica