100 električnih BYD za Skandinaviju

100 električnih BYD za Skandinaviju

Švedski prevoznik Nobina je poručio električne midibuse, solo i zglobne autobuse od kineskog proizvođača BYD.

Još jedna velika porudžbina za kompaniju BYD potvrđena je iz Švedske. Švedski autobuski prevoznik Nobina izdao je porudžbine za tri tipa BYD električnih autobusa, 11 električnih autobusa dužine 12 metara, 10 zglobnih električnih autobusa dužine 18 metara i 5 mini autobusa dužine 8.7 metara, što čini ukupno 26 autobusa.

BYD_electric_8,7m

Električni midibus BYD dužine 8,7 metara.

BYD_electric_12m

Solo električni autobus BYD dužine 12 metara.

Autobusi će raditi na linijama u Lidćepingu (solo od 12 metara), Borasu (zglobni od 18 metara) i Aleu (midibusi) u jugozapadnoj Švedskoj. Prevoz je pod kontrolom firme Västtrafik, koja je odgovorna za usluge javnog prevoza jugozapadnog okruga Švedske, Vestre Jetaland.

Kompanija BYD već ima autobuse u nekoliko gradova Švedske, uključujuću Ešilstrunu, Engelholm I od nedavno Nortelje. Uključujući ove nedavne porudžbine iz Švedske, kompanija BYD postala je lider na švedskom tržištu kada je reč o električnim autobusima. Sa ovim novim prudžbinama, kompanija BYD je dobila naloge za više od 100 električnih autobusa u 2018. godini na prostoru Skandinavije.

BYD_electric_18m

Zglobni električni autobus BYD dužine 18 metara.

5 električnih midibusa su ujedno i prvi električni midibusi poručeni iz Švedske i čitave Skandinavije. Kompanija BYD je prethodno potvrdila porudžbinu midibusa za Holandiju i Italiju. Švedska je, nakon Norveške, prva evropska zemlja koja je dostavila porudžbinu za zglobne električne autobuse BYD. Prethodnu porudžbinu za ukupno 44 zglobna autobusa za Oslo je takođe izdao prevoznik Nobina. Ukupno, firma BYD je prodala više od 600 električnih autobusa u Evropi.

Očekuje se da će novi vozni park za prevoznika Nobina biti isporučen na leto 2019. godine.

Descargar musica