15 VDL Citea Electric startuje u Holandiji

15 VDL Citea Electric startuje u Holandiji

VDL Bus & Coach započinje pilot projekat puštanja 15 električnih gradskih autobusa u redovan saobraćaj u holandskoj provinciji Severni Brabant.

Provincija Severni Brabant, Razvojna agencija Severnog Brabanta (BOM) i VDL Bus & Coach vide budućnost električnog autobusa u gradskim sredinama. Oni zajedno žele da doprinesu čistijoj životnoj sredini, manjoj potrošnji energije i tišem i zdravijem okruženju. Pilot projektom će se dobiti vredne informacije o primeni električnih autobuskih sistema, što stvara povoljne ekonomske prilike za provinciju i razvoj celokupnog holandskog automobilskog sektora. Znanje i iskustvo stečeno ovim projektom će biti korak napred u razvoju javnog prevoza sa nultom emisijom izduvnih gasova.

vdl26

Pilot projekat će se fokusirati na razvoj električnih pogonskih sistema, komponenata i prateće infrastrukure za napajanje. Iskustva vozača i putnika, klijenata, centara za kontrolu saobraćaja i službi održavanja će biti od presudnog značaja za uspešno uvođenje električnog autobusa u javni gradski prevoz.

Amibicija provincije Severni Brabant je da ima javni prevoz sa nultom emisijom izduvnih gasova do 2025. godine. Električna vozila i pametna energetska infrastruktura su važna tržišta za automobilsku, energetsku i visoko-tehnološku industriju Severnog Brabanta. Provnicija je visoku tehnologiju u automobilskoj industriji stavila u vrh prioriteta i nedavno primila nekoliko priznanja (dobitnik nagrada „EER“ i „fDi“ za 2014. godinu). Cilj je da ostane u prvih pet regiona Evrope u sferi nauke i inovacija. Nulta emisija u javnom prevozu se savršeno uklapa u ove ciljeve.

vdl24

VDL Citea Electric je potpuno električni niskopodni autobus dužine 12 metara. Mogućnost izbora nekoliko električnih pogona i pakovanja baterija obezbeđuje najbolju moguću kombinaciju za svako polje upotrebe, bez posledica po pristupačnost, unutrašnji raspored i komfor. Citea Electric nije samo još jedan električni autobus; on nudi prevoznicima jedinstvenu paletu mogućnosti za optimalnu konfiguraciju koja može da zadovolji bilo kakve operativne zahteve i želje.

VDLSerbia_logo

VDL Bus & Coach Serbia d.o.o. Beograd
Gandijeva 99D | 11070 | Beograd | Srbija
Telefon +381 (0)11 21 66 525 | Fax +381 (0)11 31 89 760
www.vdlbuscoach.rs

Descargar musica