481 zglobnih Scania na gas za Bogotu

481 zglobnih Scania na gas za Bogotu

Švedski proizvođač autobusa, Scania, postaviće novi sopstveni rekord isporukom 481 Euro 6 zglobnih autobusa sa pogonom na gas u kolumbijski glavni grad, Bogotu, nedavno je objavljeno.

U potezu koji je verovatno sličniji kupovini floti gradskih vozova, krupnu južnoameričku porudžbinu ugledaće Bogota, grad sa osam miliona stanovnika. Porudžbinu čine najčistiji i najtiši autobusi na tržištu, radi obnove postojećeg sistema TransMilenio Bus Rapid Transit, navode iz kompanije.

scania_bogota_1

Bogota zamenjuje svoje prethodne Euro 2 i Euro 3 autobuse sa najsavremenijom tehnologijom niske emisije, Skanijinim Euro 6 autobusima na gas koje čine ogroman skok u čistijoj tehnologiji, u poređenju sa ovim starijim generacijama autobusa, ali takođe i u odnosu na nedavne Euro 5 standarde emisije, stoji u saopštenju.

U eksploataciji novih autobusa na gas švedske kompanije Scania, emisija ugljenika biće za 20% niža, dok će emisija zagađujućih čestica biti dva do tri puta niža, tvrde iz kompanije. Emisija azotnog oksida je četiri do pet puta niža nego kod Euro 5, navodi Scania.

Viši kvalitet života

Mreža autobusa, uvedena početkom devedesetih godina, obuhvata 12 linija sa ukupno 112 kilometara, sa 1,7 miliona putnika prevezenih tokom dana.

scania_bogota_2

Javni tender za program obnove fokusiran je na šest od dvanaest linija i, nakon tenderskog postupka, prevoznik SI18 će pružati usluge za tri linije, Suba, Calle 80 i Norte, sa 481 autobusom kompanije Scania. Oni će početi sa radom tokom prve polovine 2019.godine, potvrđuje Scania.

179 zglobnih autobusa Scania K320 IA 6x/2 sa motoroom od 320hp, imaće kapacitet za 160 putnika a 302 dvozglobnih autobusa Scania F340 HA 8×2 sa motorom od 340hp, moći će da prime 250 putnika.

Sve autobuse karosiraće firma Busscar.

Descargar musica