Busworld 2015: Integralia, luksuz i komfor u malom!

Busworld 2015: Integralia, luksuz i komfor u malom!

Iako je trend na ovogodišnjem Busworldu bio da proizvođači predstave svoje električne gradske autobuse i luksuzne visokoturističke autobuse, španski proizvođač minibuseva Integralia je doneo novosti iz klase mini autobusa na kombi šasijama.

Na danu za medije i petodnevnom sajmu održanom u Belgiji, u hali 1 Kortrijk Xpo-a, španski proizvođač Integralia, na svom premijernom nastupu na ovom sajmu, predstavio je četiri minibusa različitih namena na šasijama Mercedes-Benz Sprinter 516, sa kojim dele i dizajn. U pitanju je bio jedan gradski, jedan turistički i dva luksuzna minibusa. Na njihovom štandu zatekao se i reporter Autobusi.NET-a a domaćina vam prvi put i ekskluzivno predstavljamo.

busworld2015_banner IMG_3610 copyOvaj proizvođač je postao popularan u Španiji nakon uručivanja nagrade za “španski minibus godine” a za sajam u Kortrajku se potrudio da predstavi evropskoj javnosti minibuse na Mercedes-Benzovoj šasiji, sa čijim Sprinterom deli i dizajn. Sva vozila ispunjavaju Euro 6 norme izduvnih gasova a dostupna su za različite namene: od malog kombija za prevoz lica sa hendikepom ili za gradski prevoz malog opterećenja, preko minibusa za nešto duža putovanja do perjanice ovog proizvođača, VIP modela. Modeli ovog proizvođača u svojim imenima nose i in prefiks, koji dolazi od naziva proizvođača a u nastavku naziva modela se približnije određuje i njegova namena.

IMG_3612 copyKao autobus za najkraća putovanja, predstavljen je niskopodni minibus Integralia in-urban koji je namenjen gradskom prevozu ali i prevozu lica sa hendikepom. Opremljen je jednim dvokrilnim vratima iza prednje osovine, koja poseduju i rampu za kolica. Integralia javnosti nudi više varijanti rasporeda unutrašnjeg prostora, pa neke varijante mogu prihvatiti i do tri osobe sa invalidskim kolicima. Iako in-urban deluje kao mali autobus, dugačak je čak 7,3 metara, što je dovoljno za kapacitet od 26 osoba.

IMG_3611 copyPored gradskog modela stajala su i dva turistička minibusa in-tourism i in-vip. Iako bi se, prema nazivu modela, reklo da postoji duboki jaz između njih, činjenica je da su ova dva vozila ispod haube ista. Ono što razlikuje ova dva minibusa jeste udobnost i komfor koji se pruža putnicima. Predstavljeni turistički model može da primi do 22 putnika, mada se isti nudi i u kraćoj varijanti sa 19, ali i 13 mesta. Osim kao nadgradnja Sprintera, model in-tourism se nudi i kao nadgradnja Volkswagen Craftera. Isto važi i za VIP model, koji može da primi 15 putnika. Ono što karakteriše ovaj minibus jeste izuzetno visok nivo komfora i luksuza, a putnike dočekuju raskošna kožna sedišta koja mogu biti poređana u stilu za konferencije.

IMG_3616 copyPerjanica ove fabrike je i četvrti izloženi minibus Integralia in-vip+ koji pleni izuzetno luksuznim enterijerom. Kako proizvođač navodi, ovakvo vozilo zaslužuje da bude zvezda svakog prevoznika. Koliko pažnje je ovaj minibus pobrao govori i podatak da je jedan primerak prodat odmah nakon otvaranja sajma. Ovo prefinjeno vozilo otišlo je u ruke preduzeću iz Bordoa koje se bavi ekskluzivnim transportom. Ispod haube, osim Sprinterove krvi može da ključa i krv VW Craftera, a vozilo može da poseduje do 13 mesta.

(Foto Saša Conić, Autobusi.NET)

Izveštavanje sa sajma Busworld Kortrijk 2015 podržali:

Sejari d.o.o.
SDT Group d.o.o.
Novatronic d.o.o.

Descargar musica