Busworld 2015: Irizarov povratak u budućnost

Busworld 2015: Irizarov povratak u budućnost

Na ovogodišnjem Busworldu u belgijskom Kortrajku, koji je trajao od 16. do 21. oktobra, u žižu medija dospeo je i poznati španski proizvođač futurističkog dizajna svojim ekstravagantnim nastupom i premijerom novih autobusa. Naravno, reč je o čuvenom Irizaru.

U hali 4 Kortrijk Xpo-a, ali i na prostoru ispred hale, novinari, među kojima je bio i izveštač ispred Autobusi.NET-a, su mogli da se upoznaju sa inovacijom i tehnologijom iz budućnosti, kakvu je Irizar upravo i predstavio. Osim dugo poznate game turističkih autobusa, primetno je bilo da Irizar sebi lagano krči put ka tržištu gradsko-prigradskih autobusa. Ono što je, naravno, pokupilo svu pažnju novinara na ovom štandu bila je premijera visokoturističkog autobusa i8, koji je namenjen da preuzme mesto poznatog modela PB.

busworld2015_bannerKao i skoro svi izlagači na ovom sajmu, Irizar se potrudio da predstavi javnosti najbolje opremljene visokoturističke autobuse karakterističnog dizajna, uz osvrt na električni gradski prevoz. Ono što nije izostalo jesu prigradski i međugradski autobusi koji su bili izloženi ispred hale. Iako poznat po svojim autobusima na šasijama renomiranih evropskih proizvođača, posebno na Skanijinoj šasiji, Irizar je javnosti opet mahom predstavio autobuse iz takozvane integralne game, odnosno autobuse na sopstvenim šasijama sa najkvalitetnijim evropskim motorima i drugim komponentama. Uz performans plesača koji su visili iznad novinara i plesali, za vreme trajanja press konferencije, novinarima je predstavljen najnoviji autobus iz visokoturističke game španskog proizvođača.

IMG_3389 copyKao i većina renomiranih evropskih proizvođača, Irizar takođe ulazi na tržište električnih gradskih autobusa. Predstavljeni Irizar i2e je već prihvaćen na tržištu i dodeljena mu je španska nagrada za autobus godine. Primerci ovog modela su na probi u Španiji u Barseloni i San Sebastijanu. Osim ova dva grada, električni Irizar se već vozi i u centru Londona, a trenutno se proizvodi šest ovakvih autobusa za Marsej u Francuskoj. Cilj Irizara je da ovim modelom dovede do čistog gradskog prevoza, obzirom da ovo vozilo ne ispušta izduvne gasove a buka je svedena na minimum. Goodišnje, po Irizarovim procenama, ovaj autobus ne ispusti oko trista tona CO2 u atmosferu i uštedi 33 hiljade litara goriva.

IMG_3387 copyIako nije premijerno predstavljen, svakako je primetan bio Irizar i6 u troosovinskoj izvedbi. Ovaj turistički autobus može biti poručen u “integralnoj” verziji, ali i na šasijama poznatih evropskih proizvođača, Integralna verzija se proizvodi u dužinama od 10,8 pa do 15 metara, a opremljena je DAF i PACCAR motorima, koji su upareni sa ZF automatskim menjačima. Namenjen međugradskom prevozu, najduži i6 u najgušćem rasporedu sedišta prima 67 putnika, dok najkraći može da primi 39.IMG_3390 copyIMG_3765 copyIMG_3775 copyPažnju novinara a i konkurentnih proizvođača autobusa su svakako pridobila dva, premijerno izložena, Irizara i8. Nakon plesnog performansa i press konferencije, sa ova dva autobusa skinuta je zavesa i javnosti je predstavljen dostojni naslednik modela PB, koji će postati perjanica i zaštitni znak ovog španskog proizvođača. Dizajn eksterijera je usklađen sa karakterističnim Irizarovim dizajnom, uz dodatak stilizovanog V-izraza na prednjoj masci. Sa raskošnim enterijerom kojim se izražava naglasak na udobno putovanje, u ovim vozilima je akcent stavljen i na bezbednost i udobnost vozača, koji će se obradovati stilizovanim kokpitom i svim komandama i displejima na dohvat ruke. Nova vozila su opremljena najnovijom generacijom DAF-ovih motora kojima je smanjeno unutrašnje trenje i izmenjen sistem ubrizgavanja goriva, čime se postiže manja potrošnja goriva. Autobusi su opremljeni automatskim menjačem ZF AsTronic sa 12 brzina, već viđenim u kamionima i autobusima širom Evrope.
IMG_3336 copyNa prostoru ispred hale bila su parkirana dva modela ove španske fabrike sa ciljem ulaska na tržište prigradskih i međugradskih autobusa. Premijerno izloženi Irizar i3 sa niskim ulazom na sopstvenoj šasiji ima zadatak da uđe na tržište ovakvih autobusa, kakvom Irizar tek od nedavno prisustvuje. Izloženi primerak takođe služi za smanjenje zagađenja, obzirom da je opremljen DAF-ovim motorom, koji je pogonjen biodizelom. Pored ovog autobusa je bio izložen i autobus Irizar i4, takođe na sopstvenoj šasiji, koji je već godinama na tržištu međugradskih autobusa. Oba vozila se nude u raznim dužinama, od desetometarskog midibusa pa do petnaestometarskog troosovinskog giganta.

IMG_3338 copy(Foto Saša Conić, Autobusi.NET)

Izveštavanje sa sajma Busworld Kortrijk 2015 podržali:

Sejari d.o.o.
SDT Group d.o.o.
Novatronic d.o.o.

 

 

Comments

  1. dragan says:

    to su autobusi za putovanja

Descargar musica