Nova generacija Solaris autobusa već na ulicama Poljske

Nova generacija Solaris autobusa već na ulicama Poljske

Vejherovo i Grudžans su prvi poljski gradovi koji dobijaju nove modele autobusa Solaris Urbino.

Putnici u poljskim gradovima Vejherovo i Grudžans već imaju priliku da se voze u najnovijoj generaciji Solarisovog gradskog autobusa Urbino. Do kraja 2015. godine, biće ih u još dva poljska grada: Pock i Olštin.

Prevoznik MZK iz Vejherova je prvi poljski prevoznik koji je nabavio novi Solaris Urbino 12, i to 14 komada. Autobusi su dugi 12 metara, imaju potpuno ravan pod bez podesta i 30 sedišta. Klimatizovana vozila su opremljena i video nadzorom. Vozilo pokreće DAF/PACCAR MX-11 Euro 6 motor najnovije generacije.

novi_solaris_urbino12_mzk_grudziadz

Prevoznik MZK iz Grudžansa je kupio dva autobusa Solaris Urbino 12 sa istim pogonom kao i autobusi za Vejherovo. Pored toga, ovi autobusi imaju i USB utičnice na usluzi putnicima za napajanje njihovih mobilnih telefona, tableta i drugih elektronskih uređaja.

Uskoro će se prevozniku iz mesta Pock isporučiti dva Solarisa Urbino 12 i jedan zglobni Urbino 18, što će biti prvi zglobni Urbino nove generacije u Poljskoj. Za Olštin ide ukupno 35 autobusa. Za gradskog prevoznika MPK se isporučuje 6 solo autobusa Urbino 12 i 6 zglobnih Urbino 18. Ostalih 23 autobusa će biti isporučeno privatnom prevozniku Meteor, koji je nedavno pobedio na tenderu za prevoz na delu gradskih linija.
(Foto Solaris Bus & Coach)

Descargar musica