Busworld 2015: Kompaktni i moderni Isuzu

Busworld 2015: Kompaktni i moderni Isuzu

Iako smo već predstavili jednog od velikih turskih proizvođača, danas ćemo opet pisati o jednom gigantu iz ove zemlje, a reč je o velikom proizvođaču malih autobusa koji se probija i na tržište gradskih autobusa. Isuzu nas je zadivio modernim i kompaktnim dizajnom.

Na sajmu koji je održan na Kortrijk Xpo, u Belgiji, od 16. do 21. oktobra ove godine, turski proizvođači su se predstavili kao vrlo ozbiljni igrači na evropskom tržištu. Štandu ovog turskog giganta prisustvovao je i novinar Autobusi.NET-a a vama ekskluzivno donosimo vesti iz sveta autobusa i premijere sa najvećeg evropskog sajma autobusa.

busworld2015_banner IMG_3511 copyIsuzu je na sajmu, u hali, predstavio čak sedam vozila. Iako su, mahom, autobusi manjih dimenzija, ono što je najviše privlačilo pažnju jeste dvanaestometarski, za ovog proizvođača, gigant, koji je i osvojio nagradu za komfor i ergonomiju, a koju mu je dodelio glavni evropski žiri koji svake godine testira vozila na manifestaciji European Coach Week. Štand ovog proizvođača krasili su i midibusevi u izvedbama za gradski, prigradski ili turistički prevoz.

IMG_3512 copyPrvi među izloženim vozilima je bio redizajnirani Isuzu Novociti koji je namenjen za gradski prevoz. Ovaj mali autobus je dužine 7,5 metara, a, sa prednje smeštenim motorom, prima 54 putnika, od kojih 21 sedi. Motor je četvorocilindrični petolitarski Euro 6 Isuzuov motor koji isporučuje 190 konjskih snaga, što je sasvim dovoljno za vožnju kroz uske ulice gradskih i prigradskih naselja sa malom potrebom za gradskim prevozom. Iako je vozilo srednjepodno, u zadnjem delu se nalazi niskopodni deo, a na zadnjim, dvokrilnim, vratima nalazi se rampa za kolica.

IMG_3515 copy IMG_3516 copyPredstavljen pre nekoliko godina, Isuzu Citibus i dalje ispunjava najnovije standarde koje nameću evropski giganti. Ovaj midibus je nešto duži od Novociti modela, pa sa svojih 9,5 metara dužine prima 71 putnika, od kojih može da sedi do 27. Citibus se nudi u verzijama sa dvoja i troja vrata, a predstavlja odličan izbor za prevoz putnika kroz najuži centar grada, ili kroz manja gradska naselja. Opremljen je Kaminsovim motorom zapremine 4,5 litara, a ispunjava Euro 6 normu izduvnih gasova. Njegovih 210 konjskih snaga na osovine prenosi Alisonov automatski menjač sa 5 brzina.

IMG_3520 copy IMG_3522 copyU nastavku serije gradskih autobusa, Isuzu je predstavio model Citiport, prvi gradski autobus dužine 12 metara ovog proizvođača. Potpuno niskopodan autobus je nagrađen nagradom za udobnost i ergonomiju, a vozilo ne manjka ni na dizajnu. U ovaj niskopodni dvanaestometarski autobus mogu da uđu 103 putnika, a o ulasku hendikepiranih osoba se brine rampa postavljena kod srednjih vrata. O pogonu ovog autobusa se brine sedmolitarski Cumminsov motor, uparen sa ZF-ovim šestobrzinskim automatskim menjačem.

IMG_3530 copyDa ovaj proizvođač lagano ulazi na tržište velikih autobusa, govori i podatak da se, među predstavljenim vozilima, našao i desetometarski Isuzu Visigo. Ovaj turistički midibus ima sve adute koje poseduju i veliki turistički autobusi, a o komforu i udobnosti ovog autobusa mogu da govore korisnici ovog vozila, koji sede na nekom od 39 sedišta, ili sam vozač. Ispod haube ovog autobusa nalazi se Cummins motor koji isporučuje 250 konjskih snaga, a snagu prenosi ZF-ov automatski menjač.

IMG_3528 copyIako predstavljen kao turistički midibus, predstavljen je i u međugradskoj izvedbi. Isuzu Visigo interurban deli podvozje sa luksuznijim bratom, a karakterišu ga dvokrilna vrata na sredini vozila koja poseduju lift za ulazak osoba u invalidskim kolicima.

IMG_3525 copyZa sam kraj, Isuzu je predstavio svoj najprepoznatljiviji turistički minibus, viđen širom Evrope. Naravno, reč je o malom autobusu Isuzu Turquoise koji poseduje petolitarski Isuzuov motor, smešten u prednjem delu vozila. Predstavljeni minibus je opremljen mehaničkim vratima na sredini vozila, ispod kojih se nalazi lift, koji omogućava ulazak hendikepiranim osobama u autobus. Ovaj minibus u određenoj konfiguraciji može da primi pet invalidskih kolica, dok inače može da prihvati 33 putnika.

(Foto Saša Conić, Autobusi.NET)

Izveštavanje sa sajma Busworld Kortrijk 2015 podržali:

Sejari d.o.o.
SDT Group d.o.o.
Novatronic d.o.o.

Descargar musica