Citaro LE sa toplotnom zavesom

Citaro LE sa toplotnom zavesom

Nemački prevoznik opremio sedam niskoulaznih autobusa Mercedes-Benz Citaro LE toplotnim zavesama kako bi sprečio gubitak toplote u enterijeru. Upečatljiv dizajn za aerodromske autobuse.

Iako su toplotne zavese veoma česta pojava na ulazima u šoping centre i druge javne objekte, u autobusima se isključivo koriste u delovima sveta gde vlada tropska klima. Nemački prevoznik „infra fürth verkehr” je opremio sedam novih niskoulaznih autobusa Mercedes-Benz Citaro LE ovim zavesama. One deluju kao „klimatski separatori“, tj. sprečavaju izmenu vazduha između enterijera i eksterijera.

Zavesa na isti način radi i kad je toplo vreme zadržavajući klimatizovan vazduh u vozilu i kad je hladno čuvajući toplotu da ne „pobegne“. Dodatna pogodnost je to što topao vazduh duva na dole, sušeći pod oko ulaza kada su vremenski uslovi snežni ili ledeni. Pored toga, sprečava se pojava kondenzacije i magljenja na staklenim površinama vrata, što je od presudnog faktora naročito kod prednjih vrata.

Već nekoliko godina prevoznik “infra fürth verkehr“ koristi niskoulazne Citaro autobuse. Mešavina niskopodnog dizajna sa srednjepodnim vozilom kombinuje ekonomičnost i komfor u optimalnoj meri. Dva od sedam Citaro LE autobusa su u međugradskoj izvedbi Citaro LE Ü. Ova vozila će se, između ostalog, koristiti za aerodromski prevoz, što nagoveštava njihov dizajn. Stranice u brilijantnoj srebrnoj i crnoj boji kriju siluetu aviona. Zadnja nalepnica sa žuto-crnim šahovskim dizajnom podseća na „Follow me“ vozila na aerodromu.
(Foto Daimler)

Descargar musica