Dolaze niskotarifni autobuski prevoznici?

Dolaze niskotarifni autobuski prevoznici?

Stiže ozbiljna konkurencija autobuskim prevoznicima na Balkanu. Nemački FlixBus od Zagreba do Berlina vozi za samo 9 evra!

Krajem maja u Hrvatskoj počinje da radi nemački niskotarifni autobuski prevoznik FlixBus. Kako piše hrvatski portal novi.jutarnji.hr, karte za međunarodne vožnje se mogu kupiti već za 8 ili 9 evra. Nemačka kompanija koja je nastala stapanjem dva start-apa, do sada je nosila oba imena „MeinFernbus FlixBus”, a od danas se zvanično zove samo FlixBus. Obave dnevno čak 100 hiljada polazaka u više od 800 gradova u 18 evropskih zemalja. Imaju registrovanih 35 miliona putnika i milion fejsbuk fanova.

IMG_0166

Pored niske cene, FlixBus nudi visok nivo usluge: besplatni brzi Wi-Fi, u cenu su uračunata dva veća kofera i jedan ručni prtljag, na raspolaganju su utičnice za struju, grickalice, a FlixBus aplikacija će vam prema ruti i vašim preferencijama predložiti i muzičku plejlistu na muzičkom servisu Spotify. Svi autobusi imaju WC, a sva sedišta imaju sigurnosne pojaseve. Karte se mogu kupiti online, i to do 15 minuta pre polaska. Grupe veće od tri osobe, invalidi i deca imaju prvenstvo pri kupovini karata.

IMG_0170 IMG_0173

Kako kroz šalu navode na portalu novi.jutarnji.hr, svako ko se vozi autobusom domaćeg prevoznika, zna da oni naplaćuju svaki komad prtljaga, kupovina karata online je za mnoge naučna fantastika, interneta u autobusu nema ili je katastrofalno spor, struje ima samo kod vozača, ni sebe ni decu ne možete vezati pojasom osim ako ga ne donesete sami, a piće i grickalice možete naći tek na onoj jednoj benzinskoj pumpi na kojoj se eventualno stane tokom putovanja – povisoke cene karata da i ne spominjemo – izvesno je da se domaći prevoznici neće posebno obradovati dolasku tog konkurenta.
(Izvor novi.jutarnji.hr, Busfahrer Magazin, Foto Saša Conić – Autobusi.NET)

Descargar musica