Scania Interlink HD: Nova perjanica švedskog giganta

Scania Interlink HD: Nova perjanica švedskog giganta

Poznati švedski proizvođač teretnih vozila i autobusa, baziran u okolini Stokholma, glavnog grada Švedske, predstavio je javnosti novi model međugradskog autobusa sa prepoznatljivim dizajnom.

Novi turistički autobus dolazi iz Skanijine finske fabrike Lahti, koja se nalazi u istoimenom gradu, a pridružiće se familiji autobusa Interlink, koja je lansirana prošle godine na sajmu Busworld u Kortrajku. Autobus će biti pušten u redovan saobraćaj tokom proleća, a prvi među mušterijama jeste norveški prevoznik JVB.

interlinkhd

Scania još uvek nije pokazala autobus u celosti, ali sa prvih slika se jasno vidi da je autobus spreda dizajniran da se uklapa u međugradsku familiju Interlink. Ostatak autobusa je dizajniran uz elemente prethodnog modela Scania OmniExpress, koji će otići u penziju dolaskom Interlink HD-a. Novi Interlink HD se nudi u dužini od 11 do 13,2 metra sa dve, odnosno do 15 metara sa tri osovine.IMG_0549Enterijer je dizajniran u duhu međugradskog autobusa; pod je dosta podignut u odnosu na prethodnike a podesti sa sedištima su značajno smanjeni. Uz sve to, prozori su spušteni za desetak centimetara pa će putnici moći da uživaju u boljem pogledu kao i lepše organizovanom enterijeru.

Objavite komentar

Vaša adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

*

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Descargar musica