FlixBus testira međugradske električne autobuse

FlixBus testira međugradske električne autobuse

Evropski lider u prevozu putnika početkom aprila počinje sa testiranjem električnog međugradskog autobusa na dugim linijama.

FlixBus planira da u aprilu počne sa testiranjem međugradskog električnog autobusa. Prvi električni Flix-E-Bus će saobraćati u Francuskoj na liniji od Pariza do Amijana. Drugi Flix-E-Bus će krenuti tokom leta da saobraća u Nemačkoj iz Hesena ka Baden Virtembergu.

E-Bus Concept

Iako je nabavna cena električnog međugradskog autobusa skupa, u FlixBusu smatraju da je to vredna investicija, kako za razvoj kompanije, tako i za dobrobit putnika i životne sredine.

S obzirom da je ova kompanija najavila prekretnicu u svetu mobilnosti uvođenjem električnog autobusa na dugim međugradskim linijama, ona takođe poručuje proizvođačima autobusa da investiraju u razvoj alternative dizelašima.

Putovanje autobusom je jedan od najprihvatljivijih načina prevoza putnika zahvaljujući modernom voznom parku i sposobnosti prevoza većeg broja putnika jednim vozilom. Putnici koji umesto automobila koriste autobus za to putovanje smanjuju emisiju ugljen-dioksida za čak 80%.

Descargar musica