Hibridna Scania Citywide kreće iz Poljske

Hibridna Scania Citywide kreće iz Poljske

U pogonima u poljskom gradu Slupsku, Scania privodi kraju proizvodnju prvih 12 hibridnih autobusa za švedskog prevoznika Vorgordabus.

Ukupno 12 autobusa Citywide Hybrid se trenutno završava u Skanijinoj fabrici u Slupsku u Poljskoj i priprema za isporuku prevozniku Vorgordabus (Vårgårdabuss). Švedski prevoznik ima oko 60 autobusa u voznom parku, računajući i naručene hibride. Novi autobusi će saobraćati u mestu Alingsos za potrebe prevoznika Vestrafik (Västtrafik).

scania_slupsk_poland1 IMG_0797

Nova, hibridizovana verzija modela Scania Citywide je low-entry tipa i pogodna je podjednako i za gradske linije, ali i za prigradsku vožnju do brzina od 100 km/h. Sa tačke gledišta vozača, malo je vidljivih razlika između hibridnog i tradicionalnog dizel modela. Na displeju na komandnoj tabli se prikažu zvezdice ukoliko vozač upravlja vozilom na ekonomičan način. To navodi vozače da sami zaključe koji je najbolji način da se uštedi gorivo.

scania_slupsk_poland2 scania_slupsk_poland3

Novi autobusi za Alingsos treba da uđu u saobraćaj do 15. juna, a potom poljsku fabriku čeka sledeća narudžbina, ovaj put za Norvešku.
(Foto Scania, Saša Conić)

Descargar musica