Hibridni MAN u Varšavi

Hibridni MAN u Varšavi

Najveći autobuski prevoznik u Poljskoj, Mobilis, pustio je u rad 61 autobus MAN Lion’s City Hybrid.

Varšava je jedan od 10 najvećih gradova Evropske unije. Više od 1,7 miliona ljudi živi u poljskom glavnom gradu na reci Visla. Grad privlači hiljade turista godišnje da posete istorijski centar grada, koji je pod zaštitom UNESC-a od 1980. godine, i brojne palate, spomenike i muzeje. Zbog toga je ključna stvar upravljanje atraktivnim i ekološkim javnim prevozom.

MAN_Lions_City_Hybrid_Mobilis_1

To je razlog što je lokalni prevoznik Mobilis nedavno odlučio sa nabavi 61 autobus tipa MAN Lion’s City Hybrid. Ćerka firma kompanije Egged Israel je preuzela isporuku od MAN Truck & Bus sredinom juna, samo dva meseca nakon što su poljski predstavnici firme posetili Minhen kako bi potpisali ugovor.

MAN hibridni autobus smanjuje potrošnju goriva za čak 30%, tako da štedi 10.000 litara dizela godišnje u proseku. Produkcija ugljen-dioksida je takođe znatno niža u poređenju sa gradskim autobusima. Autobuse MAN Lion’s City Hybrid pokreće Euro 6 motor snage 250 KS (184 kW) u kombinaciji sa električnim motorom visokih performansi. Elektro motor se snabdeva dodatnom energijom koristeći energiju kočenja vozila, koja se čuva u ultra kondenzatorima.

MAN_Lions_City_Hybrid_Mobilis_2

MAN Lion’s City Hybrid je pobednik i kad je u pitanju udobnost. Niskopodni ulaz obezbeđuje lakši ulazak ili izlazak iz autobusa. Takođe postoji i ručna rampa na jednim od troja vrata koja se otvaraju ka unutra kako bi se ubrzao protok putnika kada je neophodno. LED osvetljenje na vratima obezbeđuje siguran ulaz i izlaz noću. Dvoosovinski autobus dužine 12 metara takođe sadrže pomoćne sisteme poput elektronskog sistema za kočenje (EBS) sa funkcijom ABS/ASR, signal za hitno kočenje, indikator habanja pločica elektronske kočnice i sistem za gašenje požara u motorskom prostoru. Dodatnu sigurnost obezbeđuje sistem video nadzora u putničkom prostoru. Vozač je od potencijalnih napada zaštićen potpuno zatovrenom kabinom.

Descargar musica