Hibridni Volvo na ispitu u Brazilu

Hibridni Volvo na ispitu u Brazilu

Volvo Buses testira Volvo 7900 Hybrid na ulicama brazilskog grada Kuritiba, poznatom kao pionir u uvođenju BRT sistema i dvozglobnih autobusa.

Volvo 7900 Hybrid će saobraćati u Kuritibi, brazilskom gradu poznatom kao pionir u uvđenju BRT sistema, 6 meseci na liniji dugoj 11,2 km. Ovaj električni hibrid ima mogućnost da dopunjuje baterije na stanicama, a plod je saradnje Volvoa i Simensa, koji je razvio sistem brzog dopunjavanja. Vozilo može da saobraća u potpuno električnom modu i u hibridnom modu na bilo kom delu trase. Sistem smanjuje do 75% potrošnju dizela, pa samim tim i zagađenje za isti procenat. Pored toga, ukupna potrošnja energije je do 60% niža od dizel autobusa.

Ovo je druga generacija Volvo hibridnih električnih autobusa sa niskom ili nultom emisijom štetnih gasova. Pored punjenja na stanicama, baterije se dopunjavaju energijom nastalom prilikom kočenja autobusa. U niskopodnom autobusu ima mesta za 91 putnika, koji imaju pristup i bežičnom internetu.

volvo7900_electric_hybrid_curitiba1

Ispitivanje hibridnog električnog autobusa u Kuritibi predstavlja treću fazu razvoja elektro-mobilnosti koju Volvo Buses promoviše u Latinskoj Americi. Prva faza je bila početak proizvodenj i prodaje konvencionalnih hibridnih autobusa u Brazilu, a druga faza je demonstracija zglobnog hibrida koji takođe trenutno saobraća u Kuritibi. Podaci o vozilu će se pratiti telematikom, korišćenjem Volvoovog sistema za upravljanje voznim parkom.
(Foto Maurilio Cheli/SMCS)

Descargar musica