Hibridni zglobni Volvo za Krakov

Hibridni zglobni Volvo za Krakov

Volvo Buses će za MPK iz poljskog grada Krakova izraditi 12 zglobnih hibridnih autobusa Volvo 7900.

Poljska predstavlja rastuće tržište za hibridne autobuse Volvo. Kompanija je nedavno primila porudžbinu za 12 zglobnih hibridnih autobusa Volvo 7900 od javnog saobraćajnog preduzeća MPK iz Krakova. Ukupno, Volvo je do sada prodao više od 50 hibridnih autobusa u Poljskoj. Vozila su proizvedena u fabrici u Vroclavu.

Volvo_7900_Hybrid_Articulated

Hibridni autobusi će biti isporučeni u Krakov u drugoj polovini 2018. godine. Biće proizvedeni u fabrici Volvo Buses u Vroclavu, gde su hibridni autobusi u serijskoj proizvodnji od 2010. godine. Volvo hibridni autobusi uveliko voze u gradovima poput Vroclava, Inovroclava, Tarnovsiki Gorija i Varšave. Najveća porudžbina iz Poljske za električne Volvo autobuse za sada je serija od 35 hibridnih autobusa, od kojih je 10 zglobnih, za grad Sosnovjec.

Volvoov elektromobilni portfolio sastoji se od hibridnih, električnih hibridnih i potpuno električnih autobusa. Ukupno, Volvo je prodao više od 3.800 elektrifikovanih autobusa u 22 države; najveće tržište su Ujedinjeno Kraljevstvo, Kolumbija u Španija.

Volvo hibridni autobus se pokreće u potpunosti na struju, tih je i bez emisije štetnih gasova od startovanja vozila do postizanja brzine od 15-20km/h. Pri većim brzinama, autobus se napaja sa malim četvorocilindričnim dizel motorom koji može da radi pod optimalnim uslovima malom broju obrtaja. Energija generisana tokom kočenja motora se skladišti u baterijama autobusa i koristi se za pokretanje električnog motora vozila i pomoćnih sistema.

Volvo hibridni autobusi koriste 30-40% manje goriva i emituju isti procenat manje ugljen-dioksida koji utiče na klimatske uslove, i samo polovinu azotnih oksida i čestica u poređenju sa odgovarajućim dizel autobusima.

Descargar musica