IAA 2016: Iveco sve jači na nemačkom tržištu

IAA 2016: Iveco sve jači na nemačkom tržištu

Jedna od značajnijih premijera na hanoverskom sajmištu nalazila se i pod brendom Iveco, a novinarima je na press konferenciji svečano otkriven novi međugradski Evadys.

Nakon zahtevnog razvoja i vrlo obimnog testiranja, Pjer Lahut, direktor koncerna Iveco predstavio je javnosti novi Iveco Evadys, autobus koji je namenjen da upotpuni prazninu između prigradskog autobusa Crossway i turističkog autobusa Magelys, koji je prošle godine odneo nagradu Coach of the Year 2016.

iaa_2016_autobusinet_baner_1024

Dok Iveco beleži rast od neverovatnih 22% na tržištu Nemačke, uz pohvalnu vest da će nemačkoj železnici, u naredne dve godine, isporučiti 1200 autobusa tipa Crossway, svakako je najznačajniji, ali ne i najskuplji eksponat na štandu bio novi Evadys koji je koncipiran kao multifunkcionalan autobus, sa ciljem da što pre donese profit.

Pjer Lahut, direktor koncerna Iveco, naveo je da se prirodni gas vraća u upotrebu

Pjer Lahut, direktor koncerna Iveco, predstavio je nove kamione sa pogonom na CNG i LNG

ivecoevadys1

Na press konferenciji skinut je plavi veo sa novog Evadysa

Novi Evadys je dostupan, za sada, samo sa dve osovine u dužinama od 12 i 13 metara, a kupci mogu da biraju položaj i širinu drugih vrata. Naime, ovde se, po rasporedu vrata, razlikuju tri varijante: jednokrilna vrata nazad, jednokrilna vrata na sredini i dvokrilna na sredini, koja omogućavaju postavljanje lifta za olakšan ulazak hendikepiranih lica.

ivecoevadys2

Evadys se proizvodi u bivšoj fabrici Karosa u Visokem Mitu u Češkoj

ivecoevadys3

Radno mesto vozača je veoma slično kao na prigradskom autobusu Crossway

Predstavljeni eksponat na štandu ima druga vrata iza zadnje osovine, dugačak je 13 metara i broji 55 mesta za sedenje, dok Iveco nudi ugradnju još jednog reda sedišta, čime ovaj autobus može da primi 59 putnika. Trenutno se nudi ugradnja samo jednog tipa motora, Iveco Cursor 9 HI-SCR koji postiže Euro 6 normu i 400 konjskih snaga sa obrtnim momentom od 1700 Nm, a može biti uparen sa tri različita menjača: manuelnim, robotizovanim i automatskim. Iako je po nameni međugradski autobus, u novi Evadys mogu biti ugrađeni i toalet i kuhinja, a vozački prostor ostao je identičan već poznatom modelu Crossway.

ivecomagelys2

Štand je krasio i prošlogodišnji autobus godine Iveco Magelys Lounge

Osim premijerno prikazanog Evadysa, koji se proizvodi u Visokem Mitu u Češkoj, bivšoj Karosinoj fabrici, Iveco je izložio i nekoliko kamiona, kod kojih je akcenat stavio na smanjenje izduvnih gasova korišćenjem prirodnog gasa (CNG i LPG) i postavio kao cilj smanjenje emisije ugljen-dioksida za 30 odsto do 2030. godine. Izuzev kamiona, štand je krasio prošlogodišnji trofej za autobus godine, kao i sam autobus 2016. godine, Iveco Magelys u Lounge verziji.

ivecomagelys

Otvoreni prostor između hala krasilo je preko dvadeset vozila Iveco

Iveco Magelys Lounge poseduje 46 kožnih sedišta i konferencijski raspored sedišta u zadnjem delu vozila, a sajamski autobus je brendiran u All Blacks kolor šemu, čime Iveco proslavlja saradnju sa novozelandskom ragbi reprezentacijom. Ipak, štand nije prošao bez električnih vozila, pa su tako posetioci mogli da vide novi Daily Electric, kombi za 16 putnika na baterije.

ivecodaily

Iveco Daily Touris, jedan od vozila dostupnih za probnu vožnju

ivecocrosswayle

Iveco Crossway LE, niskoulazni prigradski autobus kakav se vozi u Novom Sadu, a uskoro i u Nemačkoj

Iveco Urbanway Hybrid ZEV, jedan od autobusa na besplatnoj liniji na sajmištu

Iveco Urbanway Hybrid ZEV, jedan od autobusa na besplatnoj liniji na sajmištu

Na otvorenom prostoru hanoverskog sajmišta nalazio se Iveco Urbanway Hybrid ZEV, hibridni autobus koji ima mogućnost da pređe 4 km isključivo na baterije. Takođe, dostupan za probnu vožnju bio je Iveco Daily Tourys Hi-Matic, turistički minibus sa 19 mesta i automatskim menjačem Iveco Hi-Matic sa 8 brzina. Iveco se takođe pohvalio činjenicom da je iz fabrike u Francuskoj, tokom 2015. godine, izašlo čak 50% autobusa na alternativni pogon.

Saša Conić – Glavni i odgovorni urednik
Slobodan Kostić – Urednik

Izveštavanje iz Hanovera podržali su:
Sejari
VDL Bus & Coach Serbia
Novatronic
Politek

Descargar musica