Solaris otvorio karte za Busworld

Solaris otvorio karte za Busworld

Poljski Solaris Bus & Coach je jedan od prvih proizvođača koji je najavio sadržaj štanda na predstojećem sajmu Busworld 2017 u belgijskom Kortrajku.

Ova fabrika je prvi put nastupila na najvećoj evropskoj izložbi autobusa 2001. godine i od tada se svaki put vratila na štand sajma koji se održava svake neparne godine. U svom devetom nastupu na sajmu, koji će se od 2019. godine održavati u Briselu, Solaris je spremio tri gradska autobusa sa tri različita tipa pogona, među kojima je i jedna premijera.

Zglobni Solaris uvek karakterističan po pitanju pogona. © Solaris Bus & Coach

Zglobni Solaris uvek karakterističan po pitanju pogona. © Solaris Bus & Coach

A premijera je Urbino 18 electric. Kada je novi dizajn Solarisa debitovao 2014. godine, zglobni autobus je bio nuđen samo sa dizel i hibridnim pogonom. Konačno, sada stiže i zglobna verzija Autobusa godine 2017. koji će moći da se puni kroz pantograf na krovu ili na posebnom punjaču u garaži. Autobus poseduje baterije kapaciteta 240 kilovatsati a za prenos pogona zadužena je ZF osovina. Sa kapacitetom od 135 putnika, tri ovakva vozila će se uskoro naći u gradskom prevozu u Krakovu. Inače,  upravo zglobni autobus je bio prvi hibridni Poljak, a predstavljen je 2006. godine.

Čak 208 ovakvih autobusa će prevoziti Belgijance. © Solaris Bus & Coach

Čak 208 ovakvih autobusa će prevoziti Belgijance. © Solaris Bus & Coach

S obzirom na tle na kom će se sajam održati, Solaris će izložiti jedan od čak 208 autobusa Urbino 12 hybrid sa serijskim hibridnim pogonom, i to u bojama kompanije TEC iz Valone. Sistem HybriDrive u ovaj autobus ugrađuje američka firma BAE Systems, a iz iste zemlje potiče i mali Euro 6 motor Cummins iSBe4.5. Ovaj motor zapremine 4500 kubika isporučuje 210 konjskih snaga, a isključuje se po zaustavljanju u mestu, na primer na stanici. Ono što će biti novina je što će vozila biti povezana sa GPS sistemom koji će isključivati motor čim prepozna da je vozilo u blizini stajališta i usporava da bi stalo. Veruje se da će ovo povećati uštedu goriva na čak 20% u odnosu na klasični dizel autobus.

Prepusti isti a međuosovinski razmak najmanji u gami. © Solaris Bus & Coach

Prepusti isti a međuosovinski razmak najmanji u gami. © Solaris Bus & Coach

Jedini autobus isključivo sa dizel motorom će zapravo biti Urbino 10.5. Zahvaljujući modularnoj konstrukciji autobusa, u odnosu na dvanaestometarsko vozilo nema razlika u prednjem i zadnjem prepustu. Ono što čini autobus kraćim je međuosovinski razmak od 4400 milimetara, za razliku od 5900, koliko poseduje solo autobus. Vozilo sa 23 sedećih mesta standardno pogoni živahni sedmolitarski Cummins iSBe6.7 koji isporučuje 290 konjskih snaga. Po izboru kupca, u vozilo može da se ugradi nešto veći DAF MX11 motor.

Kao i u prethodnim godinama, Autobusi.NET će vas izveštavati sa najvećeg evropskog sajma autobusa. Ukoliko ste zainteresovani da podržite naše medijsko pokrivanje, slobodno nas kontaktirajte.

Comments

  1. […] Poljski Solaris će predstaviti zglobnu verziju Autobusa godine 2017, a to je električni autobus Urbino 18 electric. Zglobni električni autobus će prvi put predstaviti i španski Irizar, a potpuno inoviranu seriju […]

Descargar musica