Iveco Bus standardizuje IT sisteme

Iveco Bus standardizuje IT sisteme

Standardizacija informacionog sistema za javni prevoz koju je pokrenuo UITP, doprineće poboljšanju usluga i performansi, ali i jednostavnijem povezivanju sistema i njihovom održavanju.

Deljenje istog jezika i iste mreže sa očiglednim prednostima u pogledu usluga, performansi, održavanja. To je cilj udruženja ITxPT (Information Technology for Public Transport), koje je osnovao UITP zajedno sa industrijskim i saobraćajnim partnerima, uključujući Iveco Bus. Pored spomenutih ciljeva, tu je i saradnja na primeni standarda za plug-and-play IT sisteme koji se primenjuju za javni prevoz.

CroswayLE_NP_DSC0108

U tom smislu, Iveco Bus saopštava da „obezbeđuje električnu arhitekturu i fizički prostor neophodan za primenu ITxPT usluga u svoj opseg gradskih, međugradskih i turističkih vozila“. Ova nova arhitektura standardizuje električnu i računarsku vezu uređaja vozila tokom putovanja (pomoćni sistem, putnički informacioni sistem, displeji, upravljanje kartama, prenos rute, prebrojavanje putnika, video nadzor itd.), podjednako dobro kao “back-office” sisteme (server, kompatibilnost servera itd.). Zahvaljujući novom standardu, uključene strane mogu da imaju korist od pojednostavljenog seta ITxPT sertifikovane opreme koja deli isti jezik i mrežu, radi jednostavnije i brže instalacije i bolje prodajne usluge. Prevoznici će takođe imati korist od poboljšanja performansi u pogledu integracije i interoperabilnosti. Prednosti nisu ograničene samo na funkcije tokom putovanja, jer se ITxPT protokoli odnose i na obradu i prenos podataka prevozniku ili korisniku.

Descargar musica