Električni BYD Marcopolo u Braziliji

Električni BYD Marcopolo u Braziliji

Glavni grad Brazila uvodi u prevoz novi električni autobus Marcopolo na BYD šasiji.

U Braziliji, glavnom gradu Brazila, ovih dana se održava manifestacija 8. World Forum on Water, jedan od najvećih svetskih događaja na vodi. Tom prilikom će prevoznik Piracicabana predstaviti prvi električni autobus Marcopolo Torino sa električnom šasijom BYD.

BYD_D9W_Brazil_1

Ovaj električni autobus nazvan BYD D9W, koristi električnu šasiju BYD proizvedenu u brazilskoj fabrici kompanije u gradu Kampinas, i Marcopolo Torino karoseriju. To je potpuno električna autobuska šasija namenjena za karoserije do 13,2 metara dužine. Sa autonomijom vožnje od 300 kilometara i nultom emisijom, nudi znatno tiši rad u odnosu na standardne dizel autobuse. Sa niskim podom i pneumatskim prednjim i zadnjim vešanjem, pruža veću udobnost, univerzalnu pristupačnost i glatku vožnju. Autobus takođe ima klima uređaj i niže troškove održavanja u poređenju sa dizel autobusima.

BYD_D9W_Brazil_2

BYD predstavlja svoje električne autobuse kao odlično rešenje za smanjenje zagađenja vazduha i efekta staklene bašte. U proseku, svaki električni autobus koji prevozi u Brazilu, smanjuje ekvivalent od 1,8 tona ugljen-dioksida, što predstavlja više od 11 sadnica drveća godišnje. Pored toga, svaki BYD električni autobus smanjuje lokalnu emisiju od 118.814 kg azotnog oksida i 1.152 partikularnih materija, dva najveća zagađivača javnog zdravlja. Ove brojke upoređuju se sa najnovijim dizel autobusom, što je u Brazilu Euro 5, koji u proseku pređe 6.000 kilometara mesečno.

Descargar musica