Ljubljana vozi zglobni MAN na gas

Ljubljana vozi zglobni MAN na gas

Ljubljana, nosilac titule Najzelenijeg evropskog grada 2016. godine, sad je još „zelenija“ zahvaljujući 30 novih isporučenih zglobnih autobusa MAN Lion’s City G CNG.

Nedavno je u glavni grad Slovenije javnom prevozniku LPP stiglo 30 novih zglobnih autobusa na gas MAN Lion’s City G CNG. Novi autobusi su zamenili stara solo i zglobna vozila u tom preduzeću. Novi autobusi su dužine 18 metara i dovoljnog kapaciteta za prevoz 155 putnika, od kojih 35 ima mesta za sedenje. Potpuno niskopodna vozila su opremljena menuelnom rampom za invalide, video nadzorom, kao i informacionim sistemom za putnike preko lako čitljivih LED displeja. Pored toga, vozila su opremljena klima uređajem i integrisanim grejanjem preko krova.

man_lions_city_g_cng_lpp2 man_lions_city_g_cng_lpp1

Novi MAN autobusi na zemni gas imaju smanjenu emisiju štetnih gasova zahvaljujući motorima kojim su opremljeni. Radi se o gasnom 6-cilindričnim MAN motorima koji razvijaju snagu 228 kW (310 KS) pri 2.000 o/min. Za prenos snage do pogonske treće osovine je zadužen automatski menjač najnovije generacije Voith DIWA6 sa integrisanim retarderom i mogućnošću da se adaptira topografiji terena.

man_lions_city_g_cng_lpp3

Za previznika LPP Ljubljana je stavljanje novih autobusa u saobraćaj početak kompletne obnove voznog parka. Cilj je da se postupno zamene svi Euro 4 autobusi u narednim godinama.
(Foto MAN Truck & Bus)

Descargar musica