Setra proslavila 65. rođendan

Setra proslavila 65. rođendan

Pre nekoliko dana, jedan od najvećih nemačkih proizvođača autobusa, Setra, proslavio je 65 godina od osnivanja. Kroz ovaj članak podsetićemo se puta koji je fabrika iz Ulma prošla od malog autobusa S8 do najmodernije serije 500.

Bila je to 1951. godina kada je svetlo dana ugledao S8, prvenac fabrike Kässbohrer Fahrzeugwerke i jedan od ikona nemačke autobuske industrije. Iste godine, predstavljena je i na sajmu vozila u Frankfurtu, gde je pobrala simpatije nemačkih privrednika. Po svojoj karakterističnoj samonosećoj karoseriji, Setra je i dobila ime od nemačkog prideva selbst tragend (samonoseći).

Kässbohrer Haus

Prva serija vozila, serija 10, je od samog početka imala modularno izrađenu karoseriju, koja je omogućila velik broj istih delova za autobuse iz gradske, prigradske ili turističke branše. Takođe, motor u zadnjem delu vozila je predstavljao vrlo moderno rešenje za to doba. Uz to, iste godine je počelo i standardno obeležavanje Setrinih autobusa. Prvi deo oznake je slovo S, koje označava Setru kao proizvođača, zatim prva cifra obeležava broj serije, dok druge dve cifre obeležavaju broj sedišta, a samim tim i dužinu vozila. Na kraju oznake se obeležava tip vozila, a najčešće visina poda.

beaYcK

Modernizacija proizvodnje usledila je 1967. godine, kada je iz Ulmske fabrike izašla serija autobusa 100. Neverovatan korak napred napravila je fabrika sa novim modelima koji su bili veoma udobni, sa povišenim krovom i poboljšanim nivoom udobnosti. Takođe, autobusi ove serije su se pravili u Bugarskoj u fabrici Čavdar za domaće tržište, tokom prve polovine osamdesetih godina prošlog veka.

aYrBEx kykb

Dvadesetpeti rođendan ovog proizvođača obeležen je predstavljanjem serije 200, koja se i danas vozi na putevima širom Evrope. Po prvi put je iz fabrike izašao turistički autobus na sprat (S228DT), kao i turistički model kod kog je vozač fizički odvojen u donjem delu vozila (S216HDS) koji je pobrao sve simpatije evropske industrije pa je i nagrađivan brojnim nagradama. Novu seriju modela karakterišu brojna tehnička unapređenja, poput disk kočnica na prednjoj osovini i kompletno novog sistema ventilacije. Do danas, ova serija je najduže ostala u proizvodnji, od 1976. do 1994. godine.

Group

Početkom devedesetih godina prošlog veka, tokom velike ekspanzije elektronskih uređaja, počela je njihova primena i na vozila. Setra je odgovorila na nove trendove i prezentovala seriju 300, iz koje je visokoturistički model S315HDH osvojio nagradu Coach of the Year 1993, najprestižniju evropsku nagradu u autobuskoj industriji. Takođe, Setra je napravila ogroman pomak na polju dizajna, pa se kod ovih autobusa prvi put pojavljuju retrovizori pod jednom maskom kao i linije karoserije koje idu preko prozora i čine skladnu estetičku celinu. Naravno, Setra je kompletno redizajnirala vozački prostor koji je tada postao prilagođen vozaču i njegovim potrebama.

70718

Za pedeseti rođendan firme, 2001. godine, predstavljena je serija 400, koja je kompletno uzdrmala evropsko tržište. Putovanje autobusom je poprimilo totalno drugačije značenje, i tada je komfor putnika, ali i vozača, postavljen kao najveći prioritet. Preko dvadeset modela u različitim izvedbama, od gradskog autobusa do visokoturističke grdosije na sprat, proizvodilo se u nemačkoj fabrici. Takođe, posebno su se pravili modeli prilagođeni za druga tržišta, pa je Setra S417HDH jedan od najčešćih turističkih autobusa u SAD. Osim SAD, posebno su pravljeni modeli za tržište Velike Britanije. Naravno, po uzoru na prethodnu seriju, i iz ove serije Setra nosi Coach of the Year titulu za 2002. godinu, sa modelom S415HDH, ali nije jedina jer model S415NF nosi titulu Bus of the Year 2009. Iz ove serije danas se još uvek proizvode samo modeli iz MultiClass serije, za gradski i prigradski prevoz.

13316910_1123606144370605_50120380471702566_o

Trenutno najnovija, serija 500 je ugledala svetlo dana 2012. godine. Osim avangardnog dizajna, Setra kroz ovu seriju danas nudi pre svega bezbednost, a zatim komfor i pouzdanost. Nova Setra je isto visoko nagrađivana na polju dizajna, pa je osvojila prestižnu Red Dot nagradu za najbolje dizajniran proizvod, kao i Coach of the Year 2012, sa modelom S515HD. Iako je u proizvodnji već četiri godine, Setra još uvek nije predstavila MultiClass familiju serije 500. Međutim, serija 500 pleni svojim modernim i dinamičnim izgledom, koji prati svetski trend proizvođača vozila.

Do kraja 2015. godine, Setra je prodala preko 107 hiljada vozila i danas stoji za proizvođača ekskluzivnih autobusa iz velike Daimler porodice. U prethodnih 65 godina, Setra je u zidove fabrike uzidala svoju tradiciju koju i danas veoma poštuje. Nažalost, budućnost ne možemo predvideti, ali sa verom u Setru se sigurno može očekivati dalji nastavak diktiranja trenda, praćen velikim imenom koje nosi kvalitet, udobnost i bezbednost.

(Tekst: Slobodan Kostić, Foto: Daimler, Saša Conić i Goran Dimovski/Autobusi.NET)

Comments

  1. […] Pročitajte i članak o 65. rođendanu marke Setra. […]

Descargar musica