NS: Telepčani traže povratak stare linije

NS: Telepčani traže povratak stare linije

Iako je prema navodima GSP-a to urađeno nakon dugogodišnjih analiza mreže linija, stanovnici novosadskog naselja Telep nisu zadovoljni i traže da se linija 12 vrati na staru trasu.

Stanovnici Telepa pokrenuli su inicijativu za vraćanje linije 12 na staru trasu i prikupili oko 1200 potpisa.

U Gradskom saobraćajnom preduzeću smatraju da nema potrebe za vraćanjem 12-ice na staru trasu i to obrazlažu na sledeći način.

Ističemo da Telepom trenutno prolaze linije 6 i 12, a od decembra i linija 7 koja Somborskim bulevarom saobraća na relaciji Novo naselje – Liman 4 – Železnička stanica – Novo naselje.

“Osim što je Telep „sedmicom“ dobio direktnu vezu sa sadržajima duž Bulevara oslobođenja, Futoškom pijacom, Železničkom i autobuskom stanicom, Detelinarom i Novim naseljem, otvorena je i mogućnost produženja linije 12 dublje kroz Telep, a to ne bi bilo moguće u slučaju da se linija proteže do Novog naselja što je bilo privremeno rešenje do decembarskih izmena na mreži linija”, kažu u GSP.

Zbog svega navedenog u GSP-u zaključuju da nema opravdanja za saobraćanje linije 12 istim delom trase linije 7 do Novog naselja, o čemu je načelno postignut i dogovor i sa predstavnicima Saveta mesne zajednice „Bratstvo“ i „Južni Telep“.

(Izvor: rtv.rs, Foto: Damir Kremer, Autobusi.NET)

Descargar musica