Najčitaniji članci 2016. godine

Najčitaniji članci 2016. godine

Još jedna godina je za nama, a pred sutrašnji specijalitet kuće, naglasak stavljamo na najčitanije članke ove godine.

Za nama je jedna od najuspešnijih godina portala Autobusi.NET. Ove godine, doneli smo vam ekskluzivne snimke, fotografije i informacije, kako iz srpske, tako i evropske privrede. Ove godine smo, četvrti put zaredom, prisustvovali najvećem evropskom sajmu komercijalnih vozila u Hanoveru, zahvaljujući našim saradnicima. Predstavili smo vam nove autobuse za Beograd, Novi Sad ali i druge prevoznike. Pred vama je, u opadajućem redu, pet najčitanijih članaka 2016. godine.

Isporuka deset Ikarbusa za Novi Sad. © Saša Conić

Isporuka deset Ikarbusa za Novi Sad. © Saša Conić

Miris novih zglobnih Ikarbusa u Novom Sadu
Nakon devet godina pauze, Novi Sad je ponovo nabavio zglobne autobuse od Ikarbusa – prve sa klima uređajem i mehaničkom rampom za ulaz osoba u kolicima. Novi autobusi opremljeni su MAN D2066 motorima i ispunjavaju Euro 5 normu izduvnih gasova. Autobusi.NET je za vas, ekskluzivno, ispratio isporuku autobusa, celim putem od hale Ikarbusa do hale JGSP „Novi Sad“, a takođe smo prisustvovali i promociji autobusa. Iskoristili smo ovu priliku da najavimo i novi međugradski autobus na Mercedesovoj šasiji, a cela priča potkrepljena je desetominutnim video snimkom.

Novi Neoplan Tourliner debitovao na sajmu IAA. © Slobodan Kostić

Novi Neoplan Tourliner debitovao na sajmu IAA. © Slobodan Kostić

IAA 2016: Novi Tourliner spreman za putnike
Zvezda ovogodišnjeg sajma IAA u Hanoveru bio je novi Neoplan Tourliner, u kom je takođe debitovao i novi motor MAN D26. Ekipa našeg portala nalazila se u prvom redu među okupljenim novinarima, pa smo snimili izbliza i skidanje plašta i performans na štandu MAN-a i Neoplana. Novi autobus je vizuelno unificiran sa ostatkom Neoplanovih autobusa, a svetski mediji su zabrujali povodom ove premijere. Pozitivno, naravno.

Novi Ikarbus IK-112M spreman za isporuku Beograđanima. © Saša Conić

Novi Ikarbus IK-112M spreman za isporuku Beograđanima. © Saša Conić

MAN Ikarbusi spremni za Beograđane
Samo nekoliko dana nakon povratka sa sajma iz Hanovera, ponovo smo obišli Ikarbus i doneli vam priču o novim solo autobusima na MAN A22 šasiji za Beograd. Kao i novosadski, i ovi autobusi imaju MAN D2066 motor koji je, doduše, horizontalno postavljen. Novi beogradski Ikarbusi, međutim, imaju poboljšane plastične obloge u enterijeru, a tu je i video nadzor koji je dostupan vozaču. Ikarbusi su isporučeni početkom oktobra, i uveliko se nalaze u saobraćaju.

Flixbus se sprema za Srbiju! © Goran Dimovski

FlixBus se sprema za Srbiju! © Goran Dimovski

FlixBus se sprema za Srbiju!
U ekskluzivnom intervjuu za Autobusi.NET, čelnici FlixBusa za regiju centralne i istočne Evrope, najavili su prve pomake ka Srbiji već na proleće 2017. godine. Pošto je brend zeleno-narandžastih autobusa poznat širom kontinenta, sasvim je bilo očekivano da će našu priču preneti brojni uticajni mediji u Srbiji, ali i šire.

Kantić preuzeo 6 novih spratnih Setri. © Daimler

Kantić preuzeo 6 novih spratnih Setri. © Daimler

Kantić preuzeo 6 novih spratnih Setri

Najčitanija vest ove godine, ali i rekorder po pregledima od osnivanja sajta, bila je vest o isporuci šest autobusa Setra S 431 DT za bosanski Kantić. Nažalost, ova godina, kao i prethodna, nije bila veoma uspešna za brojne prevoznike u državi, što se ogleda i u manjku novih vozila, i sve većoj kupovini polovnjaka. U takvoj atmosferi, javnost je zaista bila oduševljena nabavkom novih vozila vrlo „jakog“ brenda, i to u većoj količini.

Budite uz nas i poslednjeg dana ove godine, čeka vas zanimljiva reportaža!

Objavite komentar

Vaša adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

*

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Descargar musica