Prvi BYD za Mađarsku

Prvi BYD za Mađarsku

Nakon Holandije i Švedske, mađarski pogon kineskog BYD isporučio je električni autobus i za domaće tržište.

Kompanija BYD isporučila je svoj prvi električni autobus na mađarsko tržište. Zvanična ceremonija održana je u Šolgotarjanu povodom isporuke električnog autobusa BYD, dužine 12 metara, u ovaj grad na severu Mađarske. Ovo je prvi električni autobus u tom gradu. Svečanosti su prisustvovali i govore održali Đula Pomaži, zamenik držanog sekretara Mađarske i Žolt Fekete, gradonačelnik Šolgotarjana.

byd_hungary_1

byd_hungary_3

Prva mađarska porudžbina predstavlja prekretnicu za BYD ove godine, nakon potvrde porudžbina električnog autobusa na dva druga evropska tržišta, Portugal i Dansku. BYD je do sada potvrdio prodaje od preko 600 električnih autobusa u 12 evropskih zemalja i učvrstio je svoju poziciju kao broj jedan dobavljača električnih autobusa u Evropi.

byd_hungary_2

Autobus za Šolgotarjan napravljen je u prvoj evropskoj fabrici kompanije BYD u Komaromu, u Mađarskoj. Ova fabrika radi od aprila 2017. godine i već je isporučila autobuse za vozne parkove u Holandiji i Švedskoj, a sada proizvodi autobuse za aerodrom u Briselu. Fabrika je već počela sa proizvodnjom šasija električnih autobusa za klijente u Velikoj Britaniji.

Objavite komentar

Vaša adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

*

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Descargar musica