Prvi električni autobus na Bliskom istoku

Prvi električni autobus na Bliskom istoku

Hafilat Industry iz Abu Dabija je sa Masdarom i Simensom proizveo prvi električni autobus u Ujedinjenim Arapskim Emiratima i u regionu uopšte.

Firma Abu Dhabi Future Energy Company, zvanično je lansirala prvi potpuno električni autobus u regionu, u partnerstvu sa Odeljenjem za transport u Abu Dabiju (DoT), proizvođačem autobusa Hafilat Industry LLC sa sedištem u Abu Dabiju i vodećom tehnološkom kompanijom Siemens. Novi električni autobus će služiti na liniji sa šest stanica, između Glavne stanice u Abu Dabiju, Marina Mall i vodeće održive urbane zajednice ovog grada, Masdar City. Električni autobus će voziti besplatno do kraja marta 2019. godine.

hafilat_ecobus1

hafilat_ecobus3

hafilat_ecobus2

Eco-Bus je dizajniran da podnese vrućinu i vlažnu klimu Ujedinjenih Arapskih Emirata, ključne izazove performansi za električna vozila. Model kojeg su zajedno proizvele kompanije Masdar, Hafilat Industry LLC of Abu Dhabi i Siemens Middle East, poseduje 30 sedišta i opseg od 150 kilometara po jednom punjenju baterije. Solarni paneli su takođe upotrebljeni za napajanje pomoćnih sistema modela Eco-Bus. Odeljenje za transport je veoma uključeno u pilot fazu ovog autobusa, koje je sprovelo opsežna testiranja tehnoloških performansi vozila, kao i korisničko iskustvo. Siemens je obezbedio trakcioni sistem, koji uključuje PEM motor bez prenosnika, dok je kompanija Hafilat dizajnirala i karosirala autobus. Vozilo poseduje laganu aluminijumsku karoseriju i jedinstveni sistem hlađenja vodom koji optimizuje životni vek i efikasnost baterije, čak i kada je spoljašnja temperatura na najvišoj tački. Vozilo takođe poseduje visoko energetski efikasan sistem klimatizacije tokom rada. Eco-Bus će biti integrisan u postojeći DoT vozni park. “Lansiranje modela Eco-Bus predstavlja prekretnicu za Ujedinjene Arapske Emirate na nekoliko načina“, rekao je Yousef Baselaib, izvršni direktor kompanije Sustainable Real Estate u Masdaru. „Masdar City je bio inkubator za tehnologije održive mobilnosti, uključujući sistem brzog ličnog prevoza i vozila za transfere Navya Autonom.“

hafilat_ecobus4

Masdar je kompanija obnovljive energije u Abu Dabiju koju poseduje Mubadala Investment Company, strateška investiciona kompanija Vlade Abu Dabija. Masdar City se sastoji od brzorastućeg klastera čistih tehnologija, slobodne poslovne zone i stambenog naselja sa restoranima, prodavnicama i javnim zelenim površinama. Abu Dabi vidi Masdar City kao radni model za gradove širom sveta, zasnovan na stubovima ekološke, ekonomske i društvene održivosti.

Objavite komentar

Vaša adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

*

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Descargar musica