PRVI EURO 6 CITARO U ŠVAJCARSKOJ

Prevoznik BLT Baselland Transport AG preuzeo je prvih devet solo gradskih autobusa Citaro Euro 6, prve takvog tipa u Švajcarskoj.

Prevoznik BLT je 4. aprila 2013. godine preuzeo devet autobusa Mercedes-Benz Citaro koji zadovoljavaju buduće ekološke standarde emisije gasova Euro 6. Ovo su prvi serijski proizvedeni gradski autobusi opremljeni čistom tehnologijom koje će koristiti BLT u Švajcarskoj.

Novi Citaro Euro 6 je trenutno najčistiji gradski autobus na dizel pogon na tržištu. Optimizovani proces sagorevanja i sofisticirani sistem kontrole emisije gasova smanjuju količinu čvrstih čestica na samo 3% od one količine koja je bila zahtevana Euro 1 standardom pre 20 godina, dok je nivo azotnih oksida smanjen na 5%.

Pored novih motora i modernog sistema kontrole emisije gasova, Citaro ima i potpuno nov izgled. Zahvaljujući mnoštvu projektantskih zahvata, autobusi su zadržali istu masu, uprkos povećanom broju ugrađene opreme najnovije tehnologije. Čak im je i potrošnja goriva smanjena više od očekivanog, a samim tim i emisija ugljen-dioksida. Mercedes-Benz je implementirao brojne mere za kompenzovanje mase dodatnih komponenti neophodnih za Euro 6, uključujući i primenu fiberglasa za izradu krova i nove optimizovane pogonske osovine. Citaro je stoga u mogućnosti da ponudi isti kapacitet putnika kao i u prethodnim modelima.

Foto: Daimler

Objavite komentar

Vaša adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

*

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Descargar musica