Spratni Enviro500 za Lozanu

Spratni Enviro500 za Lozanu

Kompanija Alexander Dennis Limited (ADL) isporučuje 13 dabl deker autobusa Enviro500 gradskom prevozniku TL iz švajcarske Lozane.

Troosovinski model Enviro500 dužine 13 metara prevoziće na regionalnim putevima koji omogućavaju povezivanje gradova i sela. Sa 79 sedišta, od kojih se 52 nalaze na spratu, putnici regiona Lozane će putovati u potpunoj sigurnosti i udobnosti, dok će troja vrata i dva stepeništa obezbediti nesmetan prolaz putnika. U prizemlju, postoji prostor za putnike sa ograničenom pokretljivošću, koji nudi prostor za dvoja ili više invalidskih kolica. Model Enviro500 će biti napravljen prema luksuznoj specifikaciji, koja uključuje dvostruke prozore, LED rasvetu i USB utičnice koje omogućavaju putnicima da napune svoje električne uređaje.

ADL_Enviro500_TL_Lausanne_1

Autobusi će imati kapaćitet za 120 putnika, od kojih 79 može da sedi i biće pušteni u saobraćaj u julu 2019. godine kako bi zamenili i povećali vozni park dabl dekera.

Model Enviro500 koji je naručio region Lozane će biti visiki četiri metra, kako to nalažu pravila u kontinentalnom delu Evrope. Kompanija ADL koristi globalno stručno iskustvo za prilagođavanje ovih dabl deker autobusa lokalnim zahtevima. Ono što je zajedničko za njih je da 6.000 autobusa Enviro500 koji su u pogonu širom sveta koriste zajedničke komponente i konstrukciju, uz maksimalnu ekonomičnost u potrošnji goriva.

ADL_Enviro500_TL_Lausanne_2

Ugovor sa regionom Lozane je drugi ugovor za dabl dekere u kontinentalnom delu Evrope za firmu ADL, nakon pokretanja porudžbine od 19 autobusa Enviro500 za prevoznika PostAuto u istočnoj Švajcarskoj. Prvi od njih su u eksploataciji od sredine 2017. Enviro500 za TL će se proizvesti u pogonima ADL-a u Velikoj Britaniji.

Gradski prevoznik Lozane TL preveze 118 miliona putnika godišnje. Njegov vozni park se sastoji od 211 autobusa i trolejbusa koji koji služe na 30 linija, pored metroa. Region Lozane koristi dabl deker autobuse od 1998. godine. Do sada mali vozni park od samo šest autobusa biće uvećan za 13 autobusa.

Descargar musica