Rekordna godina za Solaris

Rekordna godina za Solaris

Poljska fabrika je 2014. godine ostvarila rekord u broju prodatih vozila za 19 godina postojanja. Solanž Olševska od 1. aprila 2015. godine prepušta rukovođenje kompanijom.

Solaris Bus & Coach je objavio rezultate prodaje iz 2014. godine, po kojim zadržava vođstvo na domaćem poljskom tržištu dvanaestu godinu za redom. U isto vreme je kompanija učvrstila svoje prisustvo na inostranim tržištima, ostvarivši rekordan izvoz u broju vozila.

new_solaris_urbino_12_21

Rezultati prodaje iz 2014. godine su najviši za 19 godina postojanja fabrike. Broj prodatih vozila je dostigao cifru od 1.380. Time je premašena rekordna prodaja iz 2013. godine, kada je prodato ukupno 1.302 autobusa, trolejbusa i tramvaja. Čak 80% ovog broja čini izvoz (1.110 jedinica). U Poljskoj je Solaris prodao 280 vozila i time ostao neprikosnoven u gradskom segmentu niskopodnih autobusa.

new_solaris_urbino_18

Solaris ove godine dobija i novo rukovodstvo. Po odluci vlasnika Solarisa, Solanž i Kržištofa Olševski, kao i upravnog odbora Solarisa, novi generalni direktor će 1. aprila 2015. godine postati Dr Andreas Štreker, a Solanž Olševska će sići sa funkcije. Andreas Štreker ima doktorat iz oblasti tehničke poslovne administracije na Univerzitetu u Štutgartu. Ima preko 15 godina iskustva u transportnoj industriji, između ostalog i 9 godina iskustva kao predsednik i generalni direktor autobuske divizije Daimlera u Severnoj Americi.
(Foto Solaris Bus & Coach)

Descargar musica