Solaris InterUrbino u Italiji

Solaris InterUrbino u Italiji

Solaris će isporučiti 15 međugradskih autobusa InterUrbino 12 prevozniku ATAP iz mesta Biela kod Milana. Ovo je druga narudžbina iz Italije za isti model.

Prevoznik ATAP (Azienda Trasporti Automobilistici Pubblici delle Province di Biella e Vercelli) iz mesta Biela kod Milana je kupio 15 međugradskih autobusa InterUrbino 12, što će biti prvi Solaris autobusi u njihovom voznom parku. Svi autobusi će biti isporučeni do kraja godine.

solaris_interurbino_01

Naručena vozila su opremljena motorima DAF MX-11 koji razvijaju snagu od 271 kW (363 KS) i zadovoljavaju najstrože Euro 6 standarde emisije izduvnih gasova. U prostranom enterijeru udobno može da se smesti 54 putnika i uživa u udobnim sedištima sa podesivim naslonima za leđa i ruke. Klima uređaj obezbeđuje prijatnu atmosferu u celom enterijeru čak i u najtoplijim danima. Pored toga, za poboljšanje komfora vozača, vozačka kabina je opremljena posebnom jedinicom za hlađenje. Prtljažnici ispod poda autobusa imaju zapreminu od 5,2 m3, dok se manji prtljag može smestiti na police iznad sedišta. Za putnike u invalidskim kolicima, instaliran je električni lift odmah pored centralnih vrata.

solaris_interurbino_02

Ugovor sa Bielom nije prva narudžbina za međugradske autobuse za Italiju. Nedavno je Solaris finalizovao ugovor sa kompanijom Ferrovie Appulo-Lucane. Međugradski prevoznik iz primorskog Barija već vozi Solaris InterUrbino na linijama. Sada je kupio još pet istih autobusa dužine 12 metara.

Do sada je Solaris isporučio skoro 350 autobusa i trolejbusa italijanskim prevoznicima. Od toga, 40 autobusa InterUrbino čini značajan udeo. U ovom trenutku, autobusi sa Solarisovom zelenom maskotom jazavičara na haubi se voze u Ankoni, Bariju, Bolonji, Kaljariju, Đenovi, Napulju, Parmi, Rimu i drugim mestima.
(Foto Solaris Bus & Coach)

Descargar musica