Solaris isporučuje 24 trolejbusa za Budimpeštu

Solaris isporučuje 24 trolejbusa za Budimpeštu

U kooperaciji sa češkom firmom Škoda Electric, Solaris će glavnom gradu Mađarske isporučiti solo i zglobne trolejbuse opremljene baterijama za rad izvan kontaktne mreže.

Poljska fabrika Solaris Bus & Coach će u saradnji sa češkom firmom Škoda Electric proizvesti ukupno 24 trolejbusa za glavni grad Mađarske. Češki proizvođač će isporučiti električni pogon i set baterija koje će trolejbusima omogućiti rad do 4 km van kontaktne mreže. Svako vozilo je opremljeno sistemom Škoda BlueDrive i električnim motorima snage 160 kW kod solo trolejbusa i 250 kW kod zglobnih trolejbusa.

solaris_trollino_12_2

Sva vozila su potpuno niskopodna, klimatizovana i opremljena sistemom video nadzora, što doprinosi bezbednosti putnika. Pored toga, kamera za kretanje unazad se ugrađuje kao standardna oprema. Unutrašnje LED osvetljenje ulepšava putovanje, dok spoljna dnevna LED svetla povećavaju bezbednost u saobraćaju.

“Budimpešta je jedan od vodećih gradova u Evropi kada je u pitanju gradski prevoz na električni pogon. To najbolje ilustruje metro, tramvajska i prigradska železnička mreža. Pored navedenog, Budimpešta ima jednu od najvećih trolejbuskih mreža u Evropi, pa čak i u svetu. Nabavku novih trolejbusa su pomogli fondovi EU pokrivajući čak 99% troškova. Ovaj ugovor sa Solarisom polaže temelj za budućnost trolejbuskog prevoza u Budimpešti,“ naglasio je David Vitezi, generalni direktor gradskog prevoznika BKK iz Budimpešte.

solaris_trollino_18

Solaris je prisutan u Mađarskoj još od 2002. godine. Do sada mađarskim ulicama već saobraća skoro 90 autobusa i trolejbusa, i to u Budimpešti, Debrecinu i Njiređihazi. ovom narudžbinom, Solaris Bus & Coach učvršćuje vodeću poziciju najvećeg proizvođača trolejbusa u EU.
(Foto Solaris Bus & Coach)

Descargar musica