Solaris ojačava poziciju na tržištu Letonije

Solaris ojačava poziciju na tržištu Letonije

Jedan od prvih ugovora koje je Solaris potpisao u 2015. godini je isporuka 43 niskopodna autobusa Urbino 12 gradskom prevozniku Lijepaje, trećem gradu po veličini u Letoniji.

Zvanična prezentacija prvih 20 isporučenih jedinica je održana u Lijepaji 28. aprila 2015. godine. Prema ugovoru, Solaris vozila isporučuje do juna 2015. godine, kada će stići preostala 23 vozila. Svi autobusi su opremljeni motorima Euro 6 Cummins ISB 6.7 upareni sa automatskim menjačima Voith Diwa 6. Vozila su opremljena klima uređajima, kao i dvostrukim staklima kao standard zaštite putnika od surove priobalne klime. Deo vozila će biti opremljen sistemom za brojanje putnika.

solaris_urbino_12_liepaja

Ova značajna narudžbina iz Letonije je prva za Solaris iz ovog živopisnog grada smeštenog između Baltičkog mora i Lijepajskog jezera. Urbani centar za osam hiljada stanovnika će biti treći letonski grad sa autobusima koji na sebi nose logo zelenog jazavičara.

Računajući najnoviju isporuku, u Letoniji saobraća ukupno 333 Solaris vozila. Nedavno je krenula proizvodnja 300 komada za glavni grad, Rigu. Solaris će napraviti 125 dizel autobusa, kao i 175 trolejbusa u saradnji sa firmom Škoda Electric. Prošle godine je Rigi isporučeno 25 zglobnih trolejbusa Trollino 18 i 35 zglobnih autobusa Urbino 18. Solaris autobusi saobraćaju i u letonskom gradu Daugavpils.
(Foto Solaris Bus & Coach)

Descargar musica