SOLARIS URBINO SADA VOZI I U TURSKOJ

U septembru 2013. godine, Solaris je potpisao ugovor o isporuci 100 zglobnih niskopodnih autobusa Urbino za gradskog prevoznika ESHOT iz Izmira. Ovih dana, Solaris je isporučio prvu turu od 30 autobusa koji su već započeli eksploataciju.

Solaris Urbino 18 ESHOT IzmirSvi niskopodni zglobni autobusi su opremljeni klima uređajima i Euro 5 motorima. Po lokalnoj tradiciji, vozila su dobila svoje ime i sada su poznata u Izmiru kao Labudovi, što oslikava njihovu boju, dužinu i dizajn. Prvi kontingent od 30 autobusa je stigao u Izmir u februaru ove godine, dok je drugi planiran za mart. Ugovor će biti ispunjen u aprilu 2014. godine isporukom preostalih 40 autobusa.

„Narudžbinom od 100 zglobnih autobusa Solaris Urbino za Izmir, ušli smo na veoma konkurentno tursko tržište, kojim dominiraju domaći proizvođači. Ovo je veliki uspeh za našu kompaniju i radujemo se novim izazovima koji nas očekuju u ovoj zemlji. Želim da uverim naše poslovne partnere i građane Izmira da će dobiti vrhunske autobuse čiji se kvalitet potvrdio u preko 500 gradova“, komentarisao je Darijuš Mihalak, potpredsednik Solarisa prilikom potpisivanja ugovora.

Ove reči su potvrdili građani Izmira i vozači novih Solarisa, koji su već otkrili niz prednosti nedavno isporučenih autobusa.

ESHOT je javno gradsko saobraćajno preduzeće kojim upravlja grad Izmir. Vozni park se sastoji od preko 1.600 autobusa koji pokrivaju 320 linija u Izmiru, trećem gradu po broju stanovnika u Turskoj, posle Istanbula i Ankare.

Foto: Solaris Bus & Coach

Solaris Urbino 18 ESHOT Izmir

Solaris Urbino 18 ESHOT Izmir

Solaris Urbino 18 ESHOT Izmir

Descargar musica