Stigli Feniksbusi u JGSP Novi Sad

Stigli Feniksbusi u JGSP Novi Sad

Novosadski Feniksbus je danas isporučio prva četiri od osam gradskih midibusa na gas novosadskom javnom gradskom prevozniku.

Nakon što je u aprilu ove godine dobila posao na javnoj nabavci za osam gradskih midibusa na prirodni komprimovani gas (CNG), novosadska fabrika Feniksbus je isporučila prvi lot od četiri vozila Javnom gradskom saobraćajnom preduzeću „Novi Sad“. Za JGSP „Novi Sad“ je posle punih 12 godina prvi put da autobusi za Novi Sad dolaze iz – Novog Sada. Osnovu novih midibusa za Novi Sad čini samohodna šasija Iveco Daily 70C sa Euro 6 motorom i automatskim osmostepenim menjačem na koju je Feniksbus u Novom Sadu nadogradio karoseriju. Autobus tipa FBI 83 M dugačak je 8,3 m, širok 2,4 m, a visok 3,1 m.

Feniksbus_FBI83M_JGSP_Novi_Sad_1

Prostor za putnike je opremljen sa 20 fiksnih antivandal sedišta, kao i sa četiri preklopna sedišta u niskopodnom delu vozila u zoni zadnjih vrata. Na tom mestu se nalazi i manuelna rampa i prostor za smeštaj invalidskih kolica. Vozilo ima dvoje jednokrilnih širokih vrata na elektro pogon. Za bolji komfor putnika je zaslužan klima uređaj, audio sistem sa zvučnicima, kao i USB punjači, što je novina za JGSP „Novi Sad“. Za informisanje putnika su namenjena tri spoljašnja displeja za prikaz linija u LED tehnologiji.

Feniksbus_FBI83M_JGSP_Novi_Sad_2

Feniksbus_FBI83M_JGSP_Novi_Sad_3

Osam novih midibusa je koštalo ukupno 99.880.000 dinara bez PDV-a i kada nakon mesec dana bude isporučen i drugi lot od četiri vozila, oni će nositi garažne brojeve od #990 do #997.

Pročitajte i:

Da li Novi Sad može da okrene novi list nabavkom midibusa?

Objavite komentar

Vaša adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

*

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Descargar musica