Švedska Udevala kupuje Volvo na struju

Švedska Udevala kupuje Volvo na struju

Kompanija Volvo Buses dobila je porudžbinu za četiri autobusa Volvo 7900 Electric od prevoznika Bivab i Uddevalla Omnibus za grad Udevala na zapadu Švedske. Volvo hibridni autobusi prevoze u Udevali od 2014. godine.

Novi električni autobusi počeće sa radom od sledećeg leta. Prodaju se kompletno po sistemu “ključ u ruke”, pri čemu Volvo vodi računa o svim održavanjima vozila i njihovih baterija sa fiksnim mesečnim troškom. Održavanje će voditi firma Bröderna Brandt Lastvagnar iz Udevale.

volvo_7900_electric_akostic_3

Električni autobusi imaju baterije kapaciteta 200 kWh. Biće punjene putem CCS kablova u garaži i opremljeni su krovnim šinama za brzo punjenje na svojim redovnim trasama u budućnosti. Autobusi će posedovati USB utičnice za putnike koji žele da napune svoje mobilne telefone i druge uređaje.

Potrošnja energije električnog autobusa Volvo je oko 80% niža u poređenju sa odgovarajućim dizel autobusima.

volvo_7900_electric_akostic_1

volvo_7900_electric_akostic_2

Volvo je do sada prodao potpuno električne autobuse za Švedsku, Britaniju, Luksemburg, Holandiju, Norvešku i Poljsku. Pored potpuno električnog modela Volvo 7900 Electric, opseg elektrifikacije vozila kompanije Volvo Buses uključuje hibridne autobuse i električne hibride (plug-in hibridi). Uz sve rečeno, kompanija je prodala više od 4000 elektrifikovanih Volvo autobusa ukupno.

Foto Aleksa Kostić

Descargar musica