Najveća flota električnih autobusa u Evropi

Najveća flota električnih autobusa u Evropi

U Amsterdamu je u saobraćaj pušteno 100 zglobnih električnih autobusa VDL Citea SLFA Electric.

28. marta 2018. godine, Connexxion, Transport Region Amsterdam i Schiphol predstavili su najveći vozni park električnih autobusa u Evropi. 1. aprila 100 zglobnih električnih modela VDL Citea biće pušteno u rad na i oko aerodroma Schiphol i na gradskim linijama javnog prevoznika u okviru koncesije Amsteland-Merlanden. Tokom proteklih sedmica model VDL Citeas SLFA Electric je fazno puštan u redovan saobraćaj. Svi električni autobusi imaju baterije najnovije tehnologije, koja zadovoljava najviše i najstrože evropske zahteve.

VDL_Citea_SLFA_Electric_fleet

Ovih 100 zglobnih električnih VDL Citea prelaziće 30.000 kilometara u toku svakog dana. Autobusi će voziti na šest linija, 24 sata dnevno. Operativna raspoloživost električnih autobusa povećana je putem optimizovanog koncepta brzog punjenja. Baterije imaju kapacitet od 169 kWh i mogu se napuniti do 420 kW snage. Ovo znači da se potpuno ispražnjena baterija napuni i bude spremna za 20 minuta ili manje. Stoga je vreme punjenja minimalno. Pored 23 Heliox brzih punjača (450 kW), locirana na 4 strateške tačke tokom rada, postoje i 84 Heliox garažnih punjača (30 kW). Autobusi se pune svake noći i zagrevaju, tako da započinju sa radom sledećeg jutra sa punom baterijom i udobno toplim enterijerom. Punjenje se obavlja putem pantografa na krovu autobusa. Dva Heliox mobilna punjača (25 kW) se takođe koriste.

VDL_Citea_SLFA_Electric_R-Net

VDL_Citea_SLFA_Electric_Schipholnet

Dve različite verzije modela VDL Citea SLFA Electric isporučene su u Connexxion. R-Net autobusi imaju konfiguraciju sa troje vrata u standardnom Citea eksterijeru i do 50 sedišta. Ovi autobusi će biti u upotrebi na četiri visoko frekventne R-Net linije između Ujthorna, Amstelvena, Shiphola i Amsterdama. Autobus za Shiphol će voziti na 12 linija u predelu Shiphola. Ovi autobusi su napravljeni u futurističkom BRT dizajnu. Četvrta vrata u ovoj verziji dodatno optimizuju protok putnika u ovim autobusima. Svi autobusi imaju prostranu vozačku kabinu. Vozač je optimalno informisan o performansama vožnje i trenutnom statusu vozila preko standardnog digitalnog elektronskog interfejsnog klastera. Putnici uživaju u dodatnom luksizu udobnih deluks sedišta, bežičnom internetu i USB priključcima.

Descargar musica