Za Rio 124 zglobna autobusa Volvo

Za Rio 124 zglobna autobusa Volvo

Volvo Buses je za potrebe novog koridora BRT sistema u Rio de Žaneiru isporučio zglobne autobuse sa karoserijom brazilske fabrike Neobus i Marcopolo.

Transcarioca je ime nove BRT (Bus Rapid Transit) linije u Rio de Žaneiru. Dugačka je 39 km i povezuje centar grada sa aerodromom Galeao. Očekuje se da će se ovom transverzalnom linijom dnevno prevoziti oko 450.000 putnika.

Zglobni autobusi su urađeni na šasiji Volvo B340M. Izrada karoserija je poverena dvema najvećim brazilskim fabrikama, a to su Neobus i Marcopolo. Sa dužinom od čak 21 m, vozila mogu da povezu po 180 putnika, što je za oko 20% više od ostalih autobusa koji trenutno saobraćaju u Riu. Ovaj povećani kapacitet će omogućiti smanjenje broja polazaka, što će samim tim povećati prosečnu brzinu kretanja autobusa u sistemu, a smanjiti operativne troškove i emisije štetnih gasova.

Volvo-Buses-Rio-de-Janeiro-BRT-system

Zglobni autobusi Volvo B340M su opremljeni automatskim menjačima, disk kočnicama i EBS sistemom, tj. sistemom elektronske kontrole kočnica koji povećava efikasnost kočenja i stabilnost vozila pri kočenju.

Volvo je pionir u razvoju vozila za BRT sisteme i vodeći je na tržištu u ovom segmentu u Latinskoj Americi. Do sada je isporučeno više od 3.600 autobusa za BRT sisteme u Kuritibi, Bogoti, Gvatemala Sitiju, Meksiko Sitiju, Santiago de Čileu i San Salvadoru.

(Foto: Volvo Buses)

Descargar musica